De coach stelt zich verder voor

mrt 19, 2021

Praktische info

Naam
Brenda ten Have - Straatman
Plaats
Zwolle
Land
Nederland
Telefoon
06 41494913
Aanbod
Wandelcoaching, Miskraambegeleiding, Persoonsgerichte benadering, Individuele begeleiding, Begeleiding met partner, Gratis kennismakingsgesprek, Online opties

Persoonlijke info

Foto
Voorstellen
Mijn naam is Brenda ten Have - Straatman. Ik ben moeder van een sterren kindje en twee jongens. Samen met hen en mijn man woon ik in Zwolle. Onze weg om onze kinderwens te vervullen was emotioneel zwaar en heeft aardig wat teweeg gebracht, wat ik in het begin niet verwacht had. Wat anderen over mij zeggen: Brenda is geduldig, kan goed luisteren en geeft me nieuwe inzichten in mezelf en mijn situatie.
Werkwijze, kenmerken en kwaliteiten als coach én mens
We starten altijd met een intake gesprek. In dit gesprek gaan we in op de onderwerpen waar je tegenaan loopt. Op deze manier komen de onderwerpen die het meeste spelen naar voren. Tijdens de vervolg gesprekken gaan we dan verder in op de onderwerpen en kijken we wat jouw helpt om deze moeilijke tijd door te komen. Ik vind het belangrijk om mijn coaching af te stemmen op de behoefte van de cliënt. Het kan daarom gebeuren dat ik iets voorbereid aan de hand van ons vorige gesprek maar daar niet aan toe kom omdat jij op dat moment andere behoeften hebt. Bij mij kan je terecht voor de volgende begeleidingsvormen: Individuele begeleiding, relatie coaching, wandel coaching en workshops. Ik ben open, eerlijk en probeer met af en toe een vleugje humor mijn klanten inzichten te geven in hun coping strategieën en situaties waar ze tegenaan lopen. Als miskraam-coach coach ik vrouwen door middel van de Rejoyce Xpress methode. Een methode waarin we aan de slag gaan met je gevoelens van verdriet en schuld ten opzichte van de miskraam die je hebt meegemaakt.
Reden om coach te worden
Zelf heb ik het verleden geworsteld met mijn vruchtbaarheidsproblemen en weet ik dus wat de vrouwen en stellen die bij mij komen mee kunnen maken. Omdat ik toen die tijd bij mij in de buurt geen goede hulp kon vinden ben ik met al een diploma als maatschappelijk werker op zak me gaan bijscholen tot kinderwens coach, miskraam coach en kinderwens consulent. Ik wil anderen bieden wat ik zelf gemist heb, namelijk steun en handvaten om met vruchtbaarheidsbehandelingen en een (nog) onvervulde wens om te gaan. Ik krijg er energie van wanneer klanten zeggen dat ze iets aan een gesprek met mij gehad hebben, ze nieuwe inzichten gekregen hebben en dat ik ze vooruit kan helpen in het leven. Mensen helpen is waar mijn hart sneller van gaat kloppen.
Eventuele eigen ervaring rondom ongewenst kinderloos zijn
Het is voor mijzelf al weer ruim 7 jaar geleden dat wij besloten om aan kinderen te beginnen. Na een jaar zelf proberen zwanger te worden zijn we naar de huisarts gegaan omdat we nog niet zwanger waren. De huisarts heeft toen wat eerste testen gedaan. Uit deze test bleek dat de spermakwaliteit van mijn man niet goed was. Op dat moment zakte de grond onder mijn voeten vandaan en leek het vervullen van onze kinderwens ver weg. We kregen een verwijzing naar de fertiliteitsafdeling van het ziekenhuis waar onderzoeken gestart werden. In het ziekenhuis bleek de uitslag minder slecht dan de huisarts ons had voorgesteld. Na de basisonderzoeken van mij waar niets uit kwam, werden we naar huis gestuurd om over drie maanden de spermakwaliteit van mijn man weer te testen. Deze keer was de uitslag van het onderzoek goed en kregen we een half jaar om weer zelf te proberen. In dat half jaar kreeg ik een miskraam wat er emotioneer best inhakte. In het ziekenhuis heb ik dit verteld, maar zij hebben die niet gerapporteerd omdat we anders weer een jaar moesten wachten dus ondanks dat ik het lastig vond, was ik ook wel weer blij met dit besluit. Er werd besloten om een kijkoperatie te plannen en te kijken of mijn eileiders wel toegankelijk waren. Tijdens dit onderzoek is er endometriose gevonden in mijn buikholte en op mijn eierstok. Dat kan een oorzaak zijn van een uitblijvende zwangerschap. Vervolgens is er afgesproken om de endometriose weg te halen om de kans op een zwangerschap te vergroten. Toen de dag van de operatie naderde en het ziekenhuis belde om voorbereidende afspraken te maken, was mijn menstruatie nog niet doorgebroken. Daarom moest ik de volgende dag testen om zeker te weten dat ik niet zwanger was. Met lood in mijn schoenen heb ik de volgende dag een test gedaan en toen bleek ik tot onze grote verassing toch zwanger. Het was dus een onzekere weg, met veel wachten onderzoeken en onzekerheid. Ik vond het erg lastig om hier met mijn omgeving mee om te gaan. Lange tijd hebben we deze worsteling voor onszelf gehouden totdat ik dit niet meer kon omdat er om mij heen veel mensen zwanger waren. Toen heb ik besloten om open kaart te spelen en onze situatie aan de omgeving te vertellen. Maar ik merkte wel dat niet iedereen hier goed mee om wist te gaan helaas.
En verder...
• Ik heb een e-book geschreven: ‘Als een zwangerschap op zich laat wachten’. • Ik ben bezig met een vervolg e-book voor vrouwen en stellen die bezig zijn met vruchtbaarheidsbehandelingen. • Ik wil de taboe rondom vruchtbaarheidsproblemen doorbreken en daarom zet ik me in voor dit onderwerp.