De coach stelt zich verder voor

mrt 19, 2021

Praktische info

Naam
Wandelcoach-Moniek
Plaats
Eindhoven
Land
Nederland
Telefoon
06 18 20 85 33
Aanbod
Wandelcoaching, Traumaverwerking, Individuele begeleiding, Kleinschalige groepsbijeenkomsten, Meertalig

Persoonlijke info

Foto
Voorstellen
Ik ben Moniek Rouweler en ik woon in Eindhoven. Ik ben wandelcoach voor vrouwen met een onvervulde kinderwens.
Werkwijze, kenmerken en kwaliteiten als coach én mens
Ik begeleid vrouwen die leven in de wetenschap dat er waarschijnlijk nooit een kindje zal komen. Dat doe ik niet binnen in een kantoor, maar buiten in de natuur, tijdens tijdens wandelingen. Jarenlang heb je geleefd tussen hoop en vrees. Nu begin je steeds meer onder ogen te zien, dat de kans om zelf kinderen te krijgen heel klein is geworden. Of misschien weet je inmiddels dat het niet meer kan. Of er is een hele periode geweest waarin je dacht dat je het ‘verwerkt’ had, maar nu blijkt de pijn er nog te zijn. Zelfs heftiger dan ooit tevoren. Het is een groot gemis als je diepste wens niet wordt vervuld. Misschien wel de grootste beproeving waar je voor komt te staan in je leven. Iedereen gaat hier anders mee om. Tijdens een wandelcoachtraject kun je je verhaal kwijt en je emoties delen. We kijken waar je nu staat en wat je nodig hebt om door deze zware tijd heen te komen. Ook doen we gerichte oefeningen die je helpen bij het maken van keuzes of het omgaan met voor jou lastige situaties. Meestal starten we met een serie van zes wandelingen, verspreid over zes maanden. Je kunt altijd weer een keer terugkomen, als je in een moeilijkere fase belandt of even tijdens een wandeling je hart wil luchten. Ik kom niet met adviezen of geruststellingen. Ik kan je verdriet niet overnemen of wegmaken. Dat hoeft ook niet. Je hoeft niet gerepareerd te worden. Je mag verdrietig en bang of boos zijn. Het is belangrijk dat je erkenning krijgt voor jouw gemis en verdriet. We voeren een gesprek van mens tot mens en staan stil bij wat er is. Ik luister met volle aandacht, ik ben er helemaal voor jou. Ik loop een stukje met je mee, waarna je weer zelf verder kunt. Met nieuwe – of teruggevonden – inzichten en natuurlijk op eígen kracht!
Reden om coach te worden
Zelf heb ik jong mijn vader verloren en later worstelde ik jarenlang met mijn onvervulde kinderwens. Hierdoor is rouw een belangrijk thema in mijn leven geworden. Wandelen heeft mij erg geholpen in een periode dat ik me verdrietig en onrustig voelde en niet goed wist wat ik wilde. Elke dag naar buiten gaan bleek voor mij de beste manier om me te ontspannen. En wat ik ook merkte, is dat ik vanuit die ontspanning creatiever werd, en met nieuwe ideeën en meer vertrouwen kon kijken naar wat er speelde in mijn leven. Ik gun dit anderen ook en ga graag op pad met vrouwen die in een moeilijke periode zitten van hun leven.
Eventuele eigen ervaring rondom ongewenst kinderloos zijn
Jarenlang stond ons leven in het teken van kinderen krijgen: ofwel door zwanger te worden, ofwel door een kindje te adopteren. Wat ik me herinner uit die tijd, is dat we ons steeds weer lieten meeslepen en doorgingen tot het uiterste. We wilden alles geprobeerd hebben en hadden geen tijd te verliezen. In het begin wilden we niemand vertellen dat we ‘bezig waren’ met kinderen. Het was natuurlijk veel leuker om opeens te vertellen dat we een kindje kregen. Maar hoe langer het duurde, hoe moeilijker het te verbergen was. En hoe eenzamer het ook voelde om er niet over te praten. In die tijd had ik vooral steun van vrouwen die hetzelfde doormaakten als ik. Onze kinderwens is uiteindelijk vervuld met de adoptie van twee kinderen. Als geen ander besef ik me hoe veel geluk we hebben gehad. En het kost me weinig moeite om terug te halen hoe heftig de tijd van het wachten en (wan)hopen was. Daarom steun ik graag vrouwen die nu in een soortgelijke situatie zitten.
En verder...
Vrouwen die ik begeleid, zeggen vaak dat ik exact verwoord hoe zij zich voelen. Soms ben ik op zo’n moment de énige van wie ze het gevoel hebben dat die ze écht begrijpt. Dat komt doordat ik aandachtig luister en inga op de gevoelens die het meest raken. Dat is soms best zoeken, want de meeste mensen hebben allerlei beschermingsmuren opgebouwd om het vol te houden. Die laten we natuurlijk staan, omdat ze je helpen, maar we bekijken ook wat je nog méér kunt doen om een stapje vooruit te komen, en je weer beter te gaan voelen.