De coach stelt zich verder voor

mrt 19, 2021

Praktische info

Naam
Nina Rang
Plaats
Den Haag (Scheveningen)
Land
Nederland
Telefoon
06 48750680
Aanbod
Psychosociaal therapeut, Miskraambegeleiding, Individuele begeleiding, Gratis kennismakingsgesprek, Online opties

Persoonlijke info

Foto
Voorstellen
Mijn naam is Nina Rang en ik ben 38 jaar. Ik woon al mijn hele leven in Den Haag, zo dichtbij het strand als mogelijk. Na jaren te maken te hebben gehad met vruchtbaarheidsproblemen en meerdere miskramen ben ik uiteindelijk moeder van 4 kinderen geworden.
Werkwijze, kenmerken en kwaliteiten als coach én mens
Op de eerste plaats staat dat ik naar je luister en dat ik je ECHT begrijp. Ik veroordeel geen enkel gevoel dat je hebt en ik help je begrip te krijgen voor je situatie en we werken concreet toe naar een manier waarop je er beter mee om kunt gaan dat zwanger worden/blijven (nog) niet lukt. Het is echt de bedoeling dat je je beter gaat voelen, dat je gehoord wordt, dat je rust ervaart, dat je niet alleen maar angst voelt, maar ook weer naar de toekomst kunt kijken met vertrouwen. En dat je leven niet ‘on hold’ komt te staan. Dat doe ik door middel van mijn eigen methode, waarmee ik je help op jouw persoonlijke weg naar hopelijk een baby.
Reden om coach te worden
Mijn grootste motivatie is om ervoor te zorgen dat vrouwen - die net als ik toentertijd - te maken hebben met vruchtbaarheidsproblemen specifieke psychische zorg en steun kunnen krijgen in de zware fase van hun leven waar ze doorheen gaan. Op mijn eigen dieptepunt wist ik een ding zeker: hier ga ik mijn werk van maken, want zelf heb ik het enorm gemist. Ik hoop dat ik er voor andere vrouwen voor kan zorgen dat ze deze heftige tijd beter doorkomen, dan ik destijds.
Eventuele eigen ervaring rondom ongewenst kinderloos zijn
Ik werd vrij snel zwanger en was zo ontzettend blij. Des te groter was de schok toen bleek dat het vruchtje gestopt was met groeien en ik een curettage nodig had om het vruchtje kwijt te raken. Daarna werd ik toch ook snel zwanger en kreeg ik mijn oudste zoon (Boaz, nu 10). Daarna wilde ik heel graag een broertje of zusje voor hem, maar toen lukte zwanger worden niet meer. Ik bleek PCOS te hebben en kreeg hormonen om een goede eisprong te krijgen. Toen ik eindelijk zwanger werd, kreeg ik drie miskramen op rij. Na onderzoek bleek dat ik een hoge stollingswaarde in mijn bloed had en door elke dag een bloedverdunner in te spuiten (vanaf een mogelijke eisprong) lukte het wel en kreeg ik eerst dochter Saar (6) en toen zoon Duuk (5). We dachten dat we compleet waren en ik had niet meer zoveel zin in hormonen en artsen. Ik focuste me op mijn (mentale) gezondheid en deed meerdere coachopleidingen. Toen begon er toch iets te kriebelen en werd ik – zonder hormonen en bloedverdunners – zwanger van zoon Kai (2). Wat een enorme reis is het geweest met dit prachtige gezin voor mij als resultaat. Het is de zwaarste tijd van mijn leven geweest, maar het is op zoveel fronten niet voor niets geweest. Ik heb mijn kinderen en ik heb het mooiste werk dat er is. Daarnaast heeft het gehele traject ervoor gezorgd dat ik mezelf zoveel beter heb leren kennen. Ik heb achteraf gezien vele, belangrijke levenslessen geleerd en daar ben ik – ondanks alles – enorm dankbaar voor.
En verder...
Omdat ik graag zoveel mogelijk vrouwen (en hun partners) wil helpen heb ik een online coachprogramma ontwikkeld op basis van mijn methode, waarin iedereen in eigen tijd en tempo, vanuit huis mijn coachtraject kan doorlopen. Heel laagdrempelig dus en het is ook mogelijk om het aan te vullen met (online) coachgesprekken. Daarnaast bied ik ook een miskraamverwerkingssessie aan, die tevens online kan worden gevolgd. Die helpt je om het heftige verdriet van een miskraam wat lichter te maken.