De coach stelt zich verder voor

mrt 19, 2021

Praktische info

Naam
Simone Hoogeveen
Plaats
Meerssen
Land
Nederland
Telefoon
06 3636 6759
Aanbod
Contextueel therapeut, Miskraambegeleiding, Donorconceptiecounseling, Individuele begeleiding, Begeleiding met partner, Online opties, Mogelijke vergoeding zorgverzekering

Persoonlijke info

Foto
Voorstellen
Hallo, ik ben Simone Hoogeveen. Ik heb een hulpverleningspraktijk in Meerssen (nabij Maastricht). Ik ben gespecialiseerd therapeut bij alles wat niet vanzelfsprekend is rondom zwangerschap en conceptie, van de voorgaande generatie tot de toekomende.
Werkwijze, kenmerken en kwaliteiten als coach én mens
Ik werk meerzijdig partijdig: Als ik met iemand in gesprek ben, vraag ik me ook af wie de belangrijke ander is, en hoe die ander kan steunen, van betekenis kan zijn. Maar ik vraag me ook af welke relaties pijn hebben veroorzaakt en waar herstel nodig en mogelijk is. En hoe help ik het zo gewenste kind een passende plek te geven. Soms maak ik gebruik van creatievere werkvormen als duplo of lichaamsgerichte oefeningen. Bij mij geen intakeprotocollen of wachtlijsten maar verder wel professioneel. Gedegen kennis en ruime werkervaring gecombineerd met een persoonlijke benadering. Als het nodig is, leg ik de vinger op de zere plek. En een beetje humor als het past. Samen met jou zoek ik naar mogelijkheden, kracht of ontbrekende puzzelstukjes, zodat je zelf weer verder kunt. Ik help bij • omgaan met hoop en vrees tijdens vruchtbaarheidsbehandelingen • verwerken bij een onvervulde kinderwens • het omgaan met de omgeving • oriënteren op alternatieven zoals donorconceptie, adoptie, pleegkinderen, of draagouderschap. • het opnieuw vinden van perspectief en zingeving, zodat je zelf weer weet hoe je verder moet. • het raakvlak van ziekte en zwangerschap, bv bij endometriose
Reden om coach te worden
Toen ik lang geleden de opleiding tot Maatschappelijk Werker startte was ik mateloos geboeid door wat mensen motiveerde of tegenhield in het leven. De mogelijkheden om hierbij van betekenis te zijn, fascineerde mij. Het gedwongen ontslag als gevolg van de bankencrisis heeft me echt even teruggeworpen op mezelf. Ik had de mooiste baan ooit. Ik hield me bezig met diverse zwangerschapsvraagstukken zoals de onvervulde kinderwens en verlies van zwangerschap maar ook het afstand ter adoptie doen. Deze thema’s rondom zwangerschap, identiteit, verlies en zingeving waren als het ware in mijn DNA gaan zitten. Ik besloot dat die expertise niet verloren mocht gaan en ben zo mijn eigen praktijk gestart.
Eventuele eigen ervaring rondom ongewenst kinderloos zijn
En verder...
Mijn opleiding tot Contextueel Therapeut heb ik afgerond op Donorconceptiecounseling. Hieruit heb ik een specifiek programma ontwikkeld waarin we werken langs de fasen van Verlies, Verlangen en Vertrouwen. Naast al dit mooie werk in heb ik nog een klein dienstverband als begeleider pleegzorg. En ben ik voorzitter van Tara Therapeuten. Je kunt offline en online bij mij terecht. Alleen, of samen met je partner. Bij voldoende aanmelding verzorg ik (online) workshops over het verwerken van een miskraam of ruimer de onvervulde kinderwens. Bij aanvullende verzekering kan een deel van de kosten worden vergoed.