De coach stelt zich verder voor

mrt 19, 2021

Praktische info

Naam
Simone Sinjorgo
Plaats
Vlijmen
Land
Nederland
Telefoon
06 53418755
Aanbod
Psychosociaal therapeut, Miskraambegeleiding, Traumaverwerking, Lichaamsgerichte benadering, Individuele begeleiding, Begeleiding met partner, Kleinschalige groepsbijeenkomsten, Online opties, Mogelijke vergoeding zorgverzekering

Persoonlijke info

Foto
Voorstellen
Mijn naam is Simone Sinjorgo, 54 jaar en ben ongewenst kinderloos. Als lichaamsgericht psychotherapeut en relatietherapeut ondersteun ik vrouwen, mannen en stellen bij alles wat ze tegenkomen door hun onvervulde kinderwens en kinderloosheid. Het gaat om begeleiding voor, tijdens en na fertiliteitstrajecten, maar ook bij het maken van keuzes rondom adoptie, draagmoederschap, sperma- of eiceldonatie.
Werkwijze, kenmerken en kwaliteiten als coach én mens
Ik bied (online) individuele en relationele begeleiding, natuurwandelingen, EMDR, workshops en lezingen. Bij mij zit je niet een hele sessie in een stoel, maar ga je ook actief aan de slag. Ik geloof erin dat alleen praten en over je situatie nadenken onvoldoende is om de balans te hervinden in je lichaam en je leven. In mijn ‘lichaamsgerichte aanpak’ staat beweging, expressie, opladen en ontladen centraal. Hierdoor gaat ook letterlijk weer de energie in je lijf stromen. En wat mij als mens kenmerkt? Ik doe graag dingen net even anders dan anders. Mijn hart ligt op mijn tong, ben een open boek, enthousiast, hou van uitdagingen en eigenlijk is niets mij te gek.
Reden om coach te worden
Dit is spontaan ontstaan nadat ik 2 jaar na mijn laatste (IVF)behandeling (2001) ben ingestort met een burn-out en rughernia. Ik heb toen professionele hulp gezocht en ben begonnen met cursussen. Puur voor mezelf. Dat vond ik zo leuk dat ik 8 jaar later het roer heb omgegooid en mijn eigen praktijk ben gestart. Vervolgens ben ik een 5-jarige internationale lichaamsgerichte psychotherapie studie gaan volgen. Gefascineerd door wat ons lichaam non-verbaal te vertellen heeft. Sinds de laatste jaren is mijn focus in de praktijk veranderd naar alles rondom een (nog) onvervulde kinderwens.
Eventuele eigen ervaring rondom ongewenst kinderloos zijn
Toen zwanger worden niet lukte bleek dat ik een misvormde baarmoeder heb en mijn ex-man verminderd vruchtbaar. Zonder medische hulp zou het lastig worden. 5 jaar van hormonen, kunstmatige inseminatie, rustperiodes en IVF volgde. Niets lukte. Er werd ICSI voorgesteld, maar dat stond toen (1999) echt in de kinderschoenen en wij hebben besloten om te stoppen. Ik was moe gestreden. De moeilijkste en zwaarste keuze ooit.
En verder...
Het is mijn wens om de verborgen lichamelijke impact van een onvervulde kinderwens, vruchtbaarheidsbehandelingen en kinderloosheid meer in de openheid te brengen. Het taboe ontstaat veelal door onwetendheid, onbegrip en miscommunicatie. Wekelijks schrijf ik blogs met informatie en tips. En om er een bredere visie op te krijgen heb ik ook een boek geschreven voor betrokkenen, hun dierbaren en hulpverleners. Naast mijn verhaal, de geschiedenis van vruchtbaarheidsbehandelingen staan er meer dan 100 praktische tips en oefeningen in, stap voor stap uitgeschreven. Alles voor meer rust en balans in je lichaam en leven bij een onvervulde kinderwens of kinderloosheid.