De coach stelt zich verder voor

mrt 19, 2021

Praktische info

Naam
Susanne Eskens
Plaats
Amsterdam
Land
Nederland
Telefoon
06 14548662
Aanbod
Wandelcoaching, Mindfulness, Zelfcompassie, ACT, Gratis kennismakingsgesprek, Online opties

Persoonlijke info

Foto
Voorstellen
Hi! Ik ben Susanne: coach, tekstschrijver, mindfulness trainer en ideeënfontein. Ik zeg ook wel eens: “ik ben nieuwsgierig sinds 1979” Een kindje krijgen was voor mij niet vanzelfsprekend. Tijdens mijn traject heb ik besloten dat ik andere vrouwen die met hetzelfde worstelen wil helpen om te gaan met alles wat er op hun pad komt. Een (nog) onvervulde kinderwens verandert je voor altijd. In dat transformatieproces heb je soms ondersteuning nodig. Daarnaast wil ik meer aandacht genereren voor vruchtbaarheidsproblemen en ongewenste kinderloosheid, om het taboe dat hier nog steeds op ligt langzaam te doorbreken. Ik gebruik mijn eigen ervaringen om daar een platform voor te creëren.
Werkwijze, kenmerken en kwaliteiten als coach én mens
Als Mindfulness & Compassie Coach en Beroepscoach in de Integratieve coaching ga ik uit van jou als mens in zijn geheel. En ik nodig je uit om dat zelf ook te doen. Wat je denkt en doet, hoe jij je voelt, je lichaam, je sociale omgeving, je ideeën over het heden en de toekomst en de betekenis die je daar aan geeft... ze zijn allemaal met elkaar verbonden. En ze beïnvloeden elkaar: zo werk je dus op al deze niveaus. In de coaching gebruik ik onder meer elementen van Mindfulness & Compassie voor: ik ben getraind in de MBCT (Mindfulness Based Cognitive Therapy) en ondersteun jouw proces door middel van meditaties en visualisaties. Deze doe je in de sessies en als huiswerk. Ik stem dit helemaal af op jouw eigen situatie. Je krijgt zo alle ruimte om een veilige haven bij jezelf te creëren en te ontdekken wat je écht belangrijk vindt in je leven. Tijdens mijn opleiding tot Mindfulness & Compassie Coach heb ik leren werken met ACT (Acceptance Commiment Therapy). Hiermee ondersteun ik je om in volle overtuiging vanuit jouw persoonlijke waarden te gaan leven. In dit proces maak ik ook veel gebruik van creatieve opdrachten en nodig ik je uit om actief te schrijven over je ervaringen tijdens het traject. Mijn kwaliteiten? Mijn coachees zeggen dat ze zich veilig voelen om alles met me te delen en dat ze het gevoel hebben echt gehoord te worden. Dat ik een warm en liefdevolle vrouw ben en precies op het juiste moment met heldere vragen de vinger op de zere plek leg. Zodat zij nieuwe kansen zien liggen en andere keuzes kunnen maken. Ik ga er vanuit dat jij álles in je hebt om te komen waar jij wilt zijn. Ik geef je de ruimte om alles te delen en accepteer je zoals je bent. Ik daag je ook uit om uit je comfortzone te stappen, maar nooit verder dan je zelf wilt.
Reden om coach te worden
Ik heb altijd veel plezier gehad in het voeren van echte gesprekken met mensen. Over dingen die er toe doen. Mensen nemen mij makkelijk in vertrouwen en niet zelden zie ik ze na zo’n gesprek een stap nemen die ze eerder niet durfden te zetten. Dat was al zo voordat ik begon met coachen. Tijdens mijn eigen fertiliteitstraject heb ik besloten om van mijn Plan B mijn Plan A te maken. Uit de wachtstand. Ik onderzocht of de psychologie wat voor me was, maar ontdekte al snel dat ik meer voldoening haal uit korte processen met verrassende resultaten. Ik wil andere mensen ondersteunen in hun transformatieproces. Ik wil ze helpen echt contact te maken met zichzelf en het leven (weer) meer te gaan waarderen. Ik wil vrouwen helpen om te gaan staan voor wat ze waard zijn. Echte verandering begint met een wens. Of die nu gedreven is door dingen die gebeuren in je leven, of dat er een deel van jou is dat diep van binnen meer gezien wil worden. Ik ondersteun je graag om van die wens werkelijkheid te maken.
Eventuele eigen ervaring rondom ongewenst kinderloos zijn
Toen het niet lukte om zelf zwanger te worden, kreeg ik al snel het gevoel dat er iets niet helemaal goed zat. Bij de huisarts kreeg ik in eerste instantie geen gehoor. Ik moest maar wachten. Gelukkig trof ik bij een tweede bezoek een andere arts die me wél wilde doorverwijzen naar het AMC. Daar hebben we 7 keer IUI en 2 keer IVF gedaan. Gaandeweg veranderde mijn relatie met mezelf en mijn ideeën over onze toekomst. Vooraf had ik nooit gedacht dat ik zoveel wilde doen om een kindje te krijgen. Ik deed veel aan yoga en mindfulness, zodat ik beter om kon gaan met alle stress. Vanaf de IVF behandelingen voelde ik me steeds minder goed. De bijwerkingen van de maximale hormonen waren zwaar. Ik liep rond met een grote rugzak vol verdriet, boosheid en de angst om nooit moeder te worden. Tijdens mijn opleiding tot Mindfulness & Compassie Coach gunde ik mezelf de ruimte om die emoties voor het eerst echt toe te laten. Dat bracht me een hoop rust. Ik voelde de ruimte om met mijn man te bespreken om een pauze zonder einde in te lassen. Na onze terugplaatsing, die we toen al gestart waren. Om afstand te nemen van het traject en te onderzoeken of en hoe we verder wilden. Van die laatste terugplaatsing ben ik zwanger geworden.
En verder...
Ik hou van interviewen en verhalen vertellen en werk daarom ook nog steeds als tekstschrijver. Ik ondersteun ondernemende vrouwen om zichzelf te laten zien op een manier die echt bij hen past. Ik schrijf ervaringsverhalen en biografieën, zodat zij anderen kunnen inspireren met hun visie voor een mooiere, betere, eerlijkere of duurzamere wereld. Naast coach en ervaringsdeskundige vanwege mijn eigen traject om een kindje te krijgen, heb ik ook ervaring met burn-out, pesten en het leven met familie die struggelt met hun mentale gezondheid. Sinds 2017 ben ik als vrijwillig redactielid en fotograaf verbonden aan het Freya Magazine.