De coach stelt zich verder voor

mrt 19, 2021

Praktische info

Naam
Viki Peeters
Plaats
Antwerpen
Land
België
Telefoon
Aanbod
Individuele begeleiding, Gratis kennismakingsgesprek, Online opties, Miskraambegeleiding, Empowerment, Meertalig

Persoonlijke info

Foto
Voorstellen
Ik ben Viki Peeters. Samen met drie mannen -mijn partner en twee zoontjes- woon ik in het centrum van Antwerpen. En daar gedijt deze stadsmus- zondér groene vingers en mét voorliefde voor exotische restaurantjes, hippe koffiebarretjes en schoenwinkels- prima. Mijn weg naar het moederschap was een hobbelig, verrassend en lang parcours. Uiteindelijk werd ik op mijn 35ste mama van Victor, op mijn 42 ste die van Arthur en in de lange jaren daartussen ook van twee kindjes die ik verloor tijdens de zwangerschap. Sinds 2017 ben ik- oorspronkelijk ingenieur van opleiding maar de voorbije jaren opgeleid tot professional certified coach, miskraambegeleider en systeemcoach- de drijvende kracht achter mijn eigen coachingpraktijk.
Werkwijze, kenmerken en kwaliteiten als coach én mens
Ik coach jou- de single vrouw met een luid tikkende biologische klok- om voluit achter een keuze te gaan staan over je kinderwens. Ga jij voluit voor je kinderwens of niet? En als je ervoor gaat, hoe ga je dat dan concreet aanpakken? Ik heb een muur vol professionele coachingcertificaten, maar boven alles ook een jarenlang eigen ervaringsverhaal en cruciale achtergrondkennis over en een uitgebreid netwerk in het wereldje van de kinderwens. Die combinatie zet ik graag in om jou tot een doorbraak te brengen over de keuze die voorligt! Zodat jij niet langer kostbare tijd verliest en weer rust krijgt in je hoofd! Ik ben rustig, down-to-earth, constructief en positief ingesteld. Dat zijn eigenschappen die ook doorwerken in mijn manier van coachen.
Reden om coach te worden
Ik startte met mijn coachingbedrijf  rond het thema kinderwens nadat ik zelf een allesbehalve evident parcours aflegde bij het vormen van een gezin.  Gaandeweg zag ik in mijn praktijk hoeveel single vrouwen met  een tikkende biologische klok vast zitten met hun kinderwens en verloren lopen in de opties om die wens alleen te vervullen. Hun struggelingen zijn heel specifiek en dat heeft even specifieke begeleiding nodig! Ik ontdekte dat het mij erg lag om net dié begeleiding te geven. Ik kijk samen met jou mee naar je keuze, met veel affiniteit voor en cruciale achtergrondkennis over het thema kinderwens enerzijds, maar toch op een neutrale, niet sturende manier anderzijds. Dat werkt altijd opnieuw heel verhelderend!
Eventuele eigen ervaring rondom ongewenst kinderloos zijn
Mijn eigen weg naar een gezin was een lange tocht.  Ik kwam langs paden, waarvan ik nooit gedacht had dat ik er zou komen (een medisch fertiliteitstraject, zwangerschapsverliezen en onverwachte keuzes). En ook langs een paar diepe ravijnen. Ik  raakte soms de weg kwijt. Ik zag mist. En een wirwar van wegen die mij keuzestress bezorgde. Ik bezweek soms onder mijn zware rugzak. Met daarin veel vragen en twijfels. Die ik altijd en overal meezeulde. Uiteindelijk werd ik mama van twee zonen. De expeditie eindigde daarmee succesvol. Dankzij veel zoeken en navigeren. Dankzij veel vallen en weer recht krabbelen. De tocht was het allemaal meer dan waard. Ik zou het opniéuw doen. Maar ik zou het ook andérs doen. Want ik leerde veel op mijn tocht.  Het was- en is- de meest leerzame expeditie uit heel mijn leven.
En verder...
• In mijn reflectieboek: “Hoe maak je de beste keuzes bij jouw moederschapswens.” toon ik je wat het vaak zo moeilijk maakt om keuzes te maken over je kinderwens en hoe je toch eindelijk stappen kan gaan zetten. • Ik ben actief bij De Verdwaalde Ooievaar, de Belgische tegenhanger van Freya. Ik deed er bijvoorbeeld de eindredactie van de werkgeversbrochure. • Ik schrijf als expert over het thema kinderwens artikels voor de populaire website Mama Baas.