De coach stelt zich verder voor

mrt 19, 2021

Praktische info

Naam
Jorien Ouweneel
Plaats
Gorinchem
Land
Nederland
Telefoon
06 41117611
Aanbod
Psychosociaal therapeut, Christelijke visie, Miskraambegeleiding, Persoonsgerichte benadering, Individuele begeleiding, Begeleiding met partner, Gratis kennismakingsgesprek, Online opties

Persoonlijke info

Foto
Voorstellen
Hoi, ik ben Jorien Ouweneel, een spontane en actieve vrouw van 42 jaar. Ik woon in Gorinchem, daar geniet ik van mijn man, onze hond en een fijn huis. We hebben een fijn sociaal leven en ik ben actief in onze kerk. Oorspronkelijk kom ik uit het oosten van het land en hoewel ik al meer dan de helft van mijn leven in het midden van het land woon, hoor je soms nog een verdwaalde Twentse oooo of eeee 
Werkwijze, kenmerken en kwaliteiten als coach én mens
Wat ik regelmatig terugkrijg van mijn cliënten is dat ik als coach een combinatie bied van zachtaardigheid en duidelijkheid, dat er evenwicht is tussen het hoofd en het hart. Ik probeer zo goed mogelijk naar jou als cliënt te luisteren en te ontdekken hoe jij denkt en doet. Daarbij geef ik inzicht vanuit verschillende modellen en theorieën over leven met een onvervulde kinderwens en over rouw en verlies. Vaak komen cliënten bij mij vanuit een gevoel dat ze klem zitten, geen keus hebben of geen mogelijkheden zien. Ik geniet ervan om samen te gaan ontdekken wat er gebeurt en stap voor stap jou als cliënt weer te laten voelen en ervaren dat er wél keuzevrijheid is en dat je meer regie kunnen nemen over je leven en gedrag. Ik ben o.a. opgeleid bij Groundwork als integratief coach, en werk o.a. met Cognitieve Gedragstraining, Voice Dialogue, Actieve Imaginatie, TA, lichaamswerk en RET. Ik werk vanuit een holistisch en bijbels mensbeeld, ik zie de mens als een eenheid van geest, ziel en lichaam. Ik vind het belangrijk om aandacht te schenken aan groei en de eventuele blokkades in al deze facetten (bv. je fysieke gesteldheid, je denken, je voelen, je gedrag, je geloofsleven).
Reden om coach te worden
Ik heb jarenlang in de commerciële wereld gewerkt en toen bij ons bleek dat onze kinderwens niet in vervulling ging, ben ik me steeds verder gaan oriënteren en specialiseren richting coaching. Vanuit mijn eigen worsteling heb ik ontdekt dat ik méér ben dan mijn kinderwens, dat ik in en met God een complete en waardevolle vrouw ben en dat ik ook op andere manieren vruchtbaar kan zijn. Dat ik en mijn leven OK is. Ongewenst Kinderloos, maar ook ok(é) en dat is wat ik andere mannen en vrouwen ook gun. Een onvervulde wens hoeft een vervuld leven niet in de weg te staan. Want een grote tragedie dan een gebroken droom, is een leven dat voor altijd daardoor gedefinieerd wordt. Ik geloof dat we allemaal worden geboren met een unieke set aan gaven en talenten en dat we, dwars door teleurstellingen heen, mogen gaan ontdekken hoe, wat en waar we die in kunnen zetten om op die manier, misschien anders dan verwacht en gehoopt, maar tóch vruchtbaar te kunnen zijn.
Eventuele eigen ervaring rondom ongewenst kinderloos zijn
Ja dat zou ik kunnen doen, maar ik merk dat ik daar, door de jaren heen, steeds minder behoefte aan heb (klinkt zo raar, maar het is waar) Het is inmiddels meer dan 10 jaar geleden dat we dat hebben afgesloten en ik merk dat het goed is. In de coachgesprekken wil ik er soms best wat over vertellen als dat gepast is, maar ik vind het niet zo nodig om het verleden op te halen. Veel liever richt ik me op de ander, op jou als cliënt en kijk ik vooruit.
En verder...
Niks moet, maar je mag van alles 