De coach stelt zich verder voor

mrt 19, 2021

Praktische info

Naam
Carin van Laarhoven
Plaats
Breda
Land
Nederland
Telefoon
06 20131986
Aanbod
Psychosociaal therapeut, Miskraambegeleiding, Individuele begeleiding, Begeleiding met partner, Gratis kennismakingsgesprek, Online opties, Mogelijke vergoeding zorgverzekering

Persoonlijke info

Foto
Voorstellen
Mijn naam is Carin van Laarhoven, als psychosociaal therapeut en ervaringsdeskundige begeleid ik mensen met een (nog) onvervulde kinderwens, miskraam of verlies tijdens een zwangerschap. Ik ben getrouwd met Roy, en mag 3 mooie jongens opvoeden. De oudste twee jongens zijn een tweeling vanwege de hormonen die ik in het traject heb in moeten spuiten.
Werkwijze, kenmerken en kwaliteiten als coach én mens
Ieder persoon is uniek en heeft een uniek verhaal, zo gaan we ook allemaal anders om met dingen die we meemaken in ons leven. Hierdoor heb ik niet 1 specifieke werkwijze. Ik kijk naar jou als persoon en luister naar jouw unieke verhaal. Van daaruit kijken we waar je tegenaan loopt en hoe we samen handvatten kunnen vinden die bij jou passen om het verdriet, de pijn of het gemis een plekje te geven. Hiervoor maak ik gebruik van verschillende methodieken. Of je nu in een traject zit of ongewenst kinderloos door het leven moet, mijn doel is om jou aan het einde van het traject krachtig de deur uit te laten gaan. Dat kan krachtig staan in een traject of krachtig kijkend naar de toekomst waarbij de wens een plekje krijgt in je leven. Als je op zoek bent naar hulp, is het erg belangrijk dat je deze persoon vertrouwt en dat jij je veilig voelt om je verhaal te doen. Er moet een klik zijn met de therapeut om samen moeilijke thema’s aan te gaan en te kunnen groeien in je proces. Ik werk om deze reden altijd met een gratis en vrijblijvend kennismakinggesprek. Als we samen een goed gevoel hebben bij de ontmoeting, kunnen we aan de slag en plannen we een intakegesprek in.
Reden om coach te worden
Toen wij zelf bezig waren om onze wens in vervulling te laten gaan, liep ik tegen een hoop verdriet, pijn en onbegrip aan. Ik voelde mij vaak eenzaam ondanks dat ik veel lieve mensen om mij heen had. Ik voelde mij heel vaak niet begrepen. Ik merkte dat tijdens een traject er met name naar het fysieke werd gekeken (wat is de volgende stap op medisch vlak) en niet naar het mentale aspect. Hierdoor liep ik overal tegen aan en na de geboorte van ons zoontje Beau na 4 maanden zwangerschap kon ik letterlijk niet meer verder. Alle emoties, het verdriet het rouwen om ons kindje, maar ook om alles wat daarvoor was gebeurd had ik figuurlijk in een archiefkast gestopt welke op dat moment volledig over me heen viel. Nadat ik mijn weg had gevonden en dit langzaam een plekje gaf, dacht ik dit kan en mag anders. Ik was toen al bezig met verschillende opleidingen en maar heb mij toen meer gespecialiseerd met als doel mensen te begeleiden op dit specifieke vlak. Je hoeft niet rond te lopen met nare gevoelens, want je bent niet alleen.
Eventuele eigen ervaring rondom ongewenst kinderloos zijn
In totaal zijn mijn man en ik meer dan 7 jaar bezig geweest met onze kinderwens. Ik ben elk jaar een keer zwanger geweest waardoor ik na het krijgen van onze laatste zoontje niet meer wist hoe het nu eigenlijk voelde zonder alle hormonen in mijn lichaam. De kinderwens, het verlangen en het verlies hebben verschillende littekens gegeven. Ik heb het geluk dat ik 3 gezonde kinderen ter wereld heb mogen brengen, maar de weg er naar toe was zwaar. De kinderwens, het krijgen van verschillende miskramen en het krijgen van een stil geboren kindje na 4 maanden zwangerschap zijn een deel van mijn leven. Ik weet als geen ander hoe dit voelt en hoe het is om niet zwanger te kunnen worden en als het dan lukt, het ook nog eens fout gaat. Inmiddels heb ik mijn eigen weg gevonden op dit gebied. Ik haal kracht uit mijn ervaringen en verdriet om anderen te helpen.
En verder...
Naast mijn praktijk schrijf ik gedichtjes onder de noemer Caatje Raakt Caatje Raakt schrijft gedichten en teksten over het leven. De vreugde en de liefde, maar ook over de drukte, de stilte, onze gedachten en ons verdriet. De dingen die het leven raken en waar we als mens bewust of onbewust geraakt door worden. Ze houden je een spiegel voor of omschrijven een diepere laag die eenieder in zich heeft. Hier zijn ook meerder gedichten te vinden over een onvervulde kinderwens, miskraam of verlies (zie facebook of instagram Caatje Raakt).