De coach stelt zich verder voor

mrt 19, 2021

Praktische info

Naam
Sarina Vogelesang
Plaats
Nootdorp en Vlaardingen
Land
Nederland
Telefoon
06 45730864
Aanbod
Natuurgeneeskundig therapeut, Cranio-sacraal therapeut, Miskraambegeleiding, Lichaamsgerichte benadering, Individuele begeleiding, Online opties, Mogelijke vergoeding zorgverzekering

Persoonlijke info

Foto
Voorstellen
Ik ben Sarina en natuurgeneeskundig therapeut en werk op een holistische manier. Dit betekent dat ik kijk naar patronen in je leven waarin je bent vastgelopen die daardoor van invloed kunnen zijn op je functioneren. Dit kan zijn dat je bv een moeilijke geboorte had met de navelstreng om je nek, waardoor je onbewust tegen bevallen opziet. Ook de lastige bevalling van je moeder kan de nodige drempels voor je opwerpen. Vaak blijven deze systemen onbewust waardoor je ze niet kan loslaten. Ook angsten, ongelukken of valpartijen kunnen een blokkade in je lijf veroorzaken die de doorstroming beperkt en je je niet optimaal voelt of kan bewegen.
Werkwijze, kenmerken en kwaliteiten als coach én mens
Ik werk met Cranio Sacraal therapie, wat betekent dat ik direct het bindweefsel in je lichaam aanspreek door met mijn handen de plaatsen te voelen waar er een ophoping is in de energie. Het lichaam reageert daarop met ontspanning op de plek waar het nodig is. Dat is soms voorspelbaar, soms niet. Als coach en mens ben ik open en positief en vind ik niets gek. Je mag zijn wie je bent, welke overtuiging je ook hebt. Mijn cliënten zeggen dat ik goede vragen stel om je een goed beeld van jezelf te geven, dat ik een kundige behandelaar ben en je positieve energie geef en de klachten verbeteren. Ook wordt het vaak heel helder in hun hoofd na de behandeling en gaat de creatieve energie weer stromen waardoor ze allerlei ideeën krijgen om hun werk weer op te pakken.
Reden om coach te worden
Ik ben als therapeut gaan werken omdat ik niets liever doe dan mensen begeleiden naar een gezonder, evenwichtiger en stabieler leven. Ik ben goed in mijn vak, het geeft me enorm veel voldoening om elke keer weer te zien hoe mensen opfleuren, gezonde veranderingen aanbrengen in hun leven of meer ontspannen met het leven kunnen omgaan.
Eventuele eigen ervaring rondom ongewenst kinderloos zijn
Mijn werk rondom kinderwens is ontstaan nadat ik een miskraam heb gehad na mijn tweede kind. Dit is lang geleden en op een gegeven moment was ik zelf in therapie en voelde ik mijn “kind” dat dus niet was geboren, bij mij. Deze vertelde dat het mijn gave of talent is om vrouwen te gaan begeleiden met een kinderwens, wanneer het niet meteen lukt. Dit om vrouwen bewust te maken dat ze er zelf ook invloed op kunnen uitoefenen. Door vast aan het kindje te denken, zich voor te bereiden en open te staan voor contact met het kindje “to be.” Het lijkt misschien zweverig, maar ik ben goed geaard en heel “down to earth!” Bij eigen ervaring rondom ongewenst kinderloos zijn, graag nog vermelden: Mijn ervaring is dat na een miskraam er een “energetisch dubbel” kan achterblijven in de baarmoeder. Het is fijn wanneer dit naar het licht gestuurd wordt. Zo wordt de baarmoeder weer een schone en fijne plek om een nieuw kindje te verwelkomen.
En verder...
Ik hou van sport, lezen, yoga en mediteren. Ik heb drie kinderen en twee katten en vind het heerlijk om lange wandelingen te maken; zoals een paar dagen het Pieterpad lopen of het Elfstedenpad. Hier rust ik helemaal van uit.