De coach stelt zich verder voor

mrt 19, 2021

Praktische info

Naam
Miranda Bens
Plaats
Schaijk
Land
Nederland
Telefoon
Aanbod
Gratis kennismakingsgesprek, Online opties, Mindfulness, Reiki, Empowerment, Traumaverwerking, Holistisch therapeut, Natuurcoaching

Persoonlijke info

Foto
Voorstellen
Hi, mijn naam is Miranda Bens en ik ben 40 jaar oud. Sinds een aantal jaren hebben mijn vriend en ik ons traject naar het vervullen van onze kinderwens afgerond. Voor mij ging dit vooral om het loslaten van mijn angst voor een kinderloos leven. Sinds ik die angst los heb kunnen laten voel ik weer ruimte in mijn leven en ben ik nieuwe en onbekende paden gaan verkennen. Er ging een belangrijke deur dicht, maar er gingen ook vele andere deuren open. Een van die deuren is die naar mijn pad als coach en holistisch therapeut waarbij ik kinderwenstrauma’s heel bij vrouwen die, net als ik, ongewenst kinderloos zijn.
Werkwijze, kenmerken en kwaliteiten als coach én mens
Ik begeleid en inspireer vrouwen met een onvervulde kinderwens door holistische kinderwenstrauma-healing naar een gelukkig en betekenisvol leven vanuit vertrouwen. Dit betekent dat ik samen met mijn cliënt ga verkennen op welke manieren zij haar natuurlijk helend vermogen kan activeren en haar kinderwenstrauma holistisch geheeld kan worden. Holistisch helen houdt in dat het kinderwenstrauma op alle levensniveaus geheeld wordt: Fysiek, mentaal, emotioneel, energetisch en spiritueel. We doen dit samen waarbij ik het proces ondersteun met helende methodes als o.a. reiki, aura & chakrahealing en natuurtherapie. Mijn werkwijze is volledig gebaseerd op 6 principes waar de natuur al miljarden jaren op functioneert. Wanneer je natuurlijk in verbinding staat met deze principes zul je merken dat je leven moeiteloos verloopt en je duurzaam levensgeluk creëert. Wat mij uniek maakt als holistisch therapeut en coach is dat ik wetenschap, spiritualiteit en mijn eigen ervaringen met elkaar verbind. Door mijn universitaire achtergrond en onderzoekend vermogen te combineren met mijn vertrouwen in de natuurlijke helende kracht die in ieder van ons aanwezig is, heb ik een werkwijze gecreëerd waarvan ik weet dat hij veel vrouwen naar een gelukkig leven kan begeleiden. Ondanks een onvervulde kinderwens.
Reden om coach te worden
Ik ben als coach en therapeut gaan werken omdat ik graag voor anderen van betekenis wil zijn. En moederschap, was voor mij de ultieme manier. Tot ik erachter kwam dat ik geen moeder zou worden. Jarenlang heb ik gezocht naar manieren om van betekenis te kunnen zijn, maar ik kreeg het maar niet gevonden. Ik heb de afgelopen jaren gewerkt als docent en coach op een Hogeschool en hier haal ik (nog steeds) veel voldoening uit. Maar toch voelt dit niet als mijn roeping. Ik heb zoveel meegemaakt in mijn leven en kreeg steeds meer het gevoel dat ik hier iets mee wilde, maar wat, en hoe dan precies? Tot het moment dat mijn eigen coach me hielp om me in te laten zien wat ik al die tijd onder mijn neus had, maar niet durfde aan te kijken. Ze vroeg me wat ik zou kunnen doen met de pijn die ik in mijn leven heb meegemaakt. Hoe kun je deze inzetten om jezelf en anderen te helpen? In een prachtige meditatie kreeg ik het antwoord vanuit mijn intuïtie: ik ga vrouwen met een definitief onvervulde kinderwens begeleiden naar een gelukkig en vervuld leven.
Eventuele eigen ervaring rondom ongewenst kinderloos zijn
Voor mij was het moederschap de ultieme manier om onvoorwaardelijke liefde te ervaren en om voor iemand van betekenis te kunnen zijn. Maar de natuur bepaalde anders. En dat deed (en doet soms nog steeds) ontzettend veel pijn. Eén keer ben ik even zwanger geweest. We konden ons geluk niet op, maar al snel kwam er een eind aan de euforie en kreeg ik een vroege miskraam. Jarenlang gingen mijn vriend Rob en ik door een emotionele achtbaan van verwachting en hoop naar diepe teleurstelling en later in het proces steeds meer rauw en intens verdriet. Acht lange jaren stond bijna alles in ons leven in het teken van (niet) zwanger worden. Ik zou voldoening uit het moederschap halen en minder gaan werken, dacht ik. Vanuit de intense hoop en het verlangen, verlegde ik mijn grenzen steeds verder: werk waar ik ongelukkig van werd en intensieve behandelingen om onze kinderwens in vervulling te laten gaan. De natuur als sleutel Zonder dat ik het in de gaten had raakte ik steeds verder van mezelf verwijderd. Een zware depressie en burn-out dwongen me om de pijn onder ogen te zien. Om het aan te gaan met mezelf. De natuur hielp me om mijn pijn te verwerken, te helen en mezelf op te laden met essentiële levensenergie, rechtstreeks vanuit de bron. Ik besefte als nooit tevoren dat verbinding met de natuur voor iederéén belangrijk is en ons helpt helen. Vanaf het moment dat mijn vriend en ik ons erbij neerlegden dat we geen kinderen krijgen, kreeg de natuur een nóg belangrijkere plek in mijn leven. Het bleek de sleutel naar een betekenisvol en gelukkig leven en ik ging op zoek naar het juiste slot bij deze sleutel. Dit heb ik gevonden in het begeleiden van vrouwen die ongewenst kinderloos zijn en op zoek naar hun eigen zingeving en geluk in het leven.
En verder...
Is het leven één groot avontuur voor mij en zoek ik dit avontuur graag op door te reizen. Ieder jaar maken mijn vriend en ik een reis van minimaal 4 weken en we gaan daarin lekker van de gebaande paden om allerlei mooie dingen te ontdekken en bijzondere ervaringen op te doen. Verder hou ik ontzettend van wintersporten en ga ik het liefst een paar keer per jaar naar Oostenrijk. Samen met een vriendin en met een bij elkaar geraapt groepje van super toffe mensen bij ons uit het dorp. Ik geniet van het skiën, maar ook van het après-skiën. Kom maar op met dat feestje :-D!