De coach stelt zich verder voor

mrt 19, 2021

Praktische info

Naam
Linette Alderliesten
Plaats
Alphen aan den Rijn
Land
Nederland
Telefoon
06 13713027
Aanbod
Empowerment, Persoonsgerichte benadering, Individuele begeleiding, Gratis kennismakingsgesprek, Online opties

Persoonlijke info

Foto
Voorstellen
Mijn naam is Linette Alderliesten en werk als leidinggevende in een beschermde woonvoorziening voor dak- en thuislozen met complexe problematiek rondom verslaving, psychiatrie en vaak ook met een licht verstandelijke beperking. Naast dit werk ben ik mijn eigen coachbedrijf als Transformational Life coach begonnen met als specialisme ongewenste kinderloosheid, waarbij ik werk vanuit mijn eigen ervaringsdeskundigheid.
Werkwijze, kenmerken en kwaliteiten als coach én mens
Mijn werkwijze bestaat uit persoonlijke begeleiding, doelgericht en effectief zijn. Ik ben betrouwbaar en kan goed luisteren. Mensen verbazen zich er vaak over dat ze zich zo snel open stellen naar mij toe. Als mens vind ik het belangrijk om echt in contact te zijn met de ander; hiermee bedoel ik het belangrijk te vinden de ander te zien zoals hij is en weten wat er in hem omgaat. Ik ben niet zomaar tevreden met het antwoord ‘het gaat wel’ als de ander uitstraalt dat het eigenlijk helemaal niet gaat. Hierdoor ontstaat er verdieping in de relatie en is er meer verbinding met de ander, zowel in mijn werk als met mijn familie en vrienden.
Reden om coach te worden
Om de vrouw te worden die ik nu ben, heb ik ervaren hoe belangrijk het is om kwetsbaar te durven zijn en open en eerlijk mijn gevoelens te delen. Gevoelens die ik diep had weggestopt en niet wist dat ik deze in mij had. Ik had lef nodig om de confrontatie met mezelf aan te gaan en te ontdekken wie ik echt ben… Gelukkig ben ik mezelf, tijdens een persoonlijke training, anders gaan zien en ben ik de krachtige, mooie vrouw geworden die ik wilde zijn. Ik ben dankbaar voor de mensen om mij heen die in mij geloven en mij ondersteunen om stappen te kunnen en durven zetten. Deze ervaring, waarin mijn onzekerheid en de pijn en verdriet van het ongewenst kinderloos zijn, een grote rol speelden hebben ertoe geleid om coach te worden. Coach omdat ik iedere vrouw en man wil helpen en ondersteunen om verdriet, pijn, eenzaamheid, onzekerheid, etc. een plek in het leven te geven en de ander helpen te ontdekken dat hij uniek en waardevol is en een ieder met zijn emoties, mag zijn zoals hij is..
Eventuele eigen ervaring rondom ongewenst kinderloos zijn
Wij trouwden toen ik 23 jaar was. Mijn man en ik kwamen beiden uit een christelijk gezin waar jong trouwen en kinderen krijgen vanzelfsprekend was. Voor mij is het nooit vanzelfsprekend geweest om kinderen te krijgen; ik was altijd begaan met kinderloze mensen. Ook al vond ik het niet vanzelfsprekend, ik had een grote kinderwens en wilde moeder worden van een aantal kinderen. Maar op mijn 25e wist ik dat ik deze wens niet in vervulling zou gaan… Wat mij van al die jaren daarna voornamelijk is bijgebleven zijn de pijn en eenzaamheid dat dit grote verdriet met zich meebracht. Mezelf wegcijferen om de pijn maar niet te hoeven voelen of juist hard worden voor mezelf uit angst om gekwetst te worden. Ik weet dat ik deze pijn heel mijn leven met mij mee zal dragen en ik het hier nog vaak moeilijk mee zal hebben. Maar dit durf ik nu te delen, mij kwetsbaar op te stellen en open over te zijn. Dat geeft mij kracht, energie en vrijheid… En dit wil ik als coach ook aan anderen geven!
En verder...
In mijn vrije tijd sport ik regelmatig en is body combat mijn favoriet; lekker ontladen en energie opdoen. Verder ben ik graag buiten: wandelen, tuinieren, strand en reizen! Zo hebben we twee geweldige reizen naar Australië gemaakt en kijken uit naar een derde reis… Ik houd van mensen om mij heen en ben graag in contact met anderen. Lekker eten en een wijntje drinken met mijn lieve familie en vrienden hoort daar zeker bij!