De coach stelt zich verder voor

mrt 19, 2021

Praktische info

Naam
Veerle Vanquaethem
Plaats
Zemst (België)
Land
België
Telefoon
00 32 495 296 396
Aanbod
Wandelcoaching, Religieuze visie mogelijk, Persoonsgerichte benadering, Individuele begeleiding, Begeleiding met partner, Gratis kennismakingsgesprek, Online opties, Meertalig

Persoonlijke info

Foto
Voorstellen
Ik ben Veerle, een dynamische en gelukkige veertiger met ongelofelijk veel dingen te doen. Ik heb een vaste job als manager van een technisch trainingscentrum bij een openbaar vervoersmaatschappij in Brussel. Ik ben oprichter van en hoofdcoach bij De Gekidnapte Kinderwens en ik ben één van de coaches bij het loopbaancentrum Loopbaanboost. Mensen observeren, hun denken en gedrag bestuderen en hen leren hoe ze dat denken en dat gedrag kunnen veranderen als dat nodig is, is een absolute passie! Mensen (terug) gelukkig maken op verschillende vlakken in hun leven is waar ik als coach voortdurend naar streef ! Loopbaan- en kinderwensproblematieken zijn mijn specialiteit maar mensen kunnen ook met andere levensuitdagingen bij mij terecht.
Werkwijze, kenmerken en kwaliteiten als coach én mens
Ik heb een zeer heldere no-nonsense aanpak. Mensen die houden van concrete actie, leuke oefeningen en duidelijke stappen in een samen bepaalde richting zullen mijn coaching als aangenaam en verrijkend ervaren. Zij die het “zweverige” niet echt zien zitten zijn bij mij aan het juiste adres. Ik heb geen vaste trajecten. Elke coachee is anders en dus is het traject, de manier van werken en het aantal sessies steeds aangepast aan de persoon. Niks moet, alles kan, als we maar in de juiste richting evolueren! Ik heb als mens zelf rust en geluk gevonden en heb de juiste tools en methodes aangeleerd om iemands denken en doen zo aan te passen dat ook hij of zij geluk en rust vindt.
Reden om coach te worden
In mijn carrière leid ik sinds meer dan 20 jaar afdelingen in verschillende bedrijven. Dat ging van departementen met enkele personen in een klein bedrijf tot enkele honderden mensen en vandaag nog enkele tientallen in grote mastodonten. Eén kenmerk hadden en hebben al die jobs steeds gemeen: té weinig tijd voor de mens achter de medewerkers! Daarom ging ik reeds in 2009 mijn eerste coaching-opleiding volgen. Ik wou mensen beter begrijpen maar vooral beter kunnen begeleiden in allerlei situaties. Ik volgde daarna nog verschillende opleidingen en omdat ik door mijn kinderloosheid meer tijd kon vrijmaken voor andere mensen begon ik op vrijwillige basis te coachen. In 2016 vestigde ik mij uiteindelijk als zelfstandig coach. Ik maakte van mijn eigen ervaring met fertiliteitsproblemen en ongewenste kinderloosheid een specialiteit en richtte de Gekidnapte Kinderwens op. Op het einde van 2016 ging ik ook als loopbaancoach aan de slag bij Loopbaanboost.
Eventuele eigen ervaring rondom ongewenst kinderloos zijn
Geboren in 1974 koos ik zelf eerder laat voor kinderen. Hoewel mijn relatie begon begin 1999, dachten we pas in 2003 echt aan “de kindjes”. We deden de dingen “juist”. We trouwden, bouwden een huis, werkten hard aan onze carrière en pas na dit alles kwam de focus op het toekomstige gezinnetje te liggen.  Ondanks 8 jaar proberen om zwanger te geraken bleef ik kinderloos. In 4 verschillende ziekenhuizen zocht ik de beste artsen op maar 6x IUI, 2x IVF, 1x ICSI, 1x ZIFT en nog 2 pogingen met donoreicellen van 2 verschillende donoren, leverden helemaal niks op. Ik werd zelfs niet één keer zwanger. Elke dokter had een andere verklaring die door de volgende meestal werd tegengesproken maar daar stond ik niet bij stil. Ik ging er zelfs te luchtig mee om. De behandelingen werden een deel van mijn dagdagelijkse routine. Ik volgde de raad van de dokters en ging gewoon door. Die topartsen wisten toch waarmee ze bezig waren, niet?! Stilstaan en nadenken deed ik pas toen ik erg moe begon te worden, ondervond dat mijn man niet echt meer aanwezig was in ons verhaal en enkel nog zijn plicht deed op dat ene moment per behandeling waar het echt niet zonder hem kon. Vanaf dan zweefde ik voortdurend tussen hoop en vrees, voor het krijgen van kinderen maar ook voor mijn huwelijk. Uiteindelijk bleef ik achter zonder kinderen maar ook zonder man want we gingen uit elkaar!
En verder...
Ik volg nog steeds regelmatig opleidingen i.v.m. menselijk denken en doen en i.v.m. geluk (Neurocognitivisme, Happiness coach,…). Zo wil ik mijn coachees de best mogelijke begeleiding blijven bieden. Er staan nog enkele projecten op stapel die er zullen voor zorgen dat ik vanaf 2021 nog meer mensen zal kunnen helpen bij hun zoektocht naar rust en geluk. Ik hou heel erg van wandelen en dus biedt ik heel veel coachingsessies ook aan onder de vorm van wandelcoachings. Ook hier geldt natuurlijk dat het 100% de keuze van de coachee is.