De coach stelt zich verder voor

mrt 19, 2021

Praktische info

Naam
Nicolien Scholten
Plaats
Leiden
Land
Nederland
Telefoon
06-81164575
Aanbod
Miskraambegeleiding, Persoonsgerichte benadering, Individuele begeleiding, Begeleiding met partner, Gratis kennismakingsgesprek

Persoonlijke info

Foto
Voorstellen
Mijn naam is Nicolien Scholten, als coach en ervaringsdeskundige begeleid ik vrouwen bij ongewenste kinderloosheid en bij verlies in de zwangerschap. Ik ben getrouwd met Roderik, wij zijn ongewenst kinderloos en heel gelukkig samen. Wij hebben een lieve kat en een heerlijk huis in Leiden. Wij weten inmiddels dat wij ook zonder kinderen een vervuld leven kunnen leiden.
Werkwijze, kenmerken en kwaliteiten als coach én mens
Mijn werkwijze is dat alles er mag zijn. Iedere vrouw is uniek en heeft haar eigen verhaal. Voor de miskraambegeleiding maak ik gebruik van het 5-stappenprogramma van Miskraambegeleiding Nederland van Miriam van Kreij. Ik werk met verschillende werkvormen die verrassende inzichten, praktische handvatten en nieuwe ervaringen zullen opleveren. Je krijgt gerichte begeleiding van mij persoonlijk als professional en ervaringsdeskundige. Voor ongewenste kinderloosheid heb ik een 6 maanden programma samengesteld dat je begeleid van een onvervuld naar een vervuld leven. In het MOED! Programma creëren we een warme, veilige, vertrouwde plek om samen te (her)ontdekken wat jouw identiteit is, wat je drijfveren nog meer zijn en wat je wensen zijn voor de toekomst. Welk nieuw verlangen mag er ontstaan? Wat is het waar jij gelukkig van wordt en waar jij je energie in wil steken? En er is aandacht voor jou als vrouw en jouw persoonlijke ontwikkeling Mijn aanpak is liefdevol, concreet en afgestemd op jouw behoeften. Ik inspireer je om de MOED te vinden om op een andere manier naar jezelf te kijken en hiermee aan de slag te gaan. Ik ben intuïtief, sensitief en confronteer op een liefdevolle manier, wanneer nodig. Ik werk vanuit mijn levensmissie “ik ben Liefde en Vertrouwen”. Ik geloof dat er in iedere vrouw een moedige vrouw schuilt die volledig in haar potentieel mag staan. Wat ze ook heeft meegemaakt. Die kracht wil ik graag bij jou zichtbaar maken, zodat jij je dromen kunt gaan najagen en weer zonder belemmeringen het leven tegemoet treedt.
Reden om coach te worden
Ik werk al jaren als coach op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en leiderschap. Maar toen ik zelf te maken kreeg met miskramen en uiteindelijk ongewenste kinderloosheid merkte ik dat er weinig specialistische hulp is op het emotionele vlak. En toen mijn man en besloten hadden dat we zouden stoppen met het actief bezig met de kinderwens, ontstond er zoveel ruimte in mijn hoofd en wist en voelde ik aan alles dat ik mij ging specialiseren op het gebied van miskramen, ander verlies in de zwangerschap en ongewenste kinderloosheid.
Eventuele eigen ervaring rondom ongewenst kinderloos zijn
Mijn man en ik zijn 12 jaar bezig geweest om onze wens in vervulling te laten gaan. De eerste positieve zwangerschapstest was na ruim een jaar proberen en dat bleek een buitenbaarmoederlijke zwangerschap te zijn. We zijn na ongeveer 2 jaar proberen in de medische molen terecht gekomen. We hebben jarenlang fertiliteitstrajecten doorlopen, IUI en IVF zonder een zwangerschap. In 2015 zijn we gestopt met de medische trajecten en eind 2017 raakte ik spontaan zwanger. We hebben toen het hartje van het kindje met 8 weken zien kloppen. Helaas bleek bij de 12 weken echo dat het hartje was gestopt met kloppen bij ongeveer 11 weken zwangerschap. Het verdriet was intens groot. Na een jaar was ik opnieuw zwanger. Helaas mocht dit kindje ook niet geboren worden. Met 6 weken ben ik toen het kindje verloren. En daarna hebben we besloten dat het goed is. We gaan samen verder. En door dat te beslissen is er zoveel rust gekomen. Ik was moe gestreden, moe van mijn kinderwens.
En verder...
Naast mijn praktijk werk ik nu nog als HR-adviseur bij mbo Rijnland. In woon en werk in Leiden. Ook de coaching/ begeleiding vindt plaats in Leiden op een locatie die zowel het het OV als de auto goed bereikbaar is. Ik heb een account op Instagram praktijkmoed.