De coach stelt zich verder voor

mrt 19, 2021

Praktische info

Naam
Karin van 't Hoff
Plaats
Wijchen
Land
Nederland
Telefoon
06 29 34 30 23
Aanbod
Intuïtief Coach, Reiki, Persoonsgerichte benadering, Individuele begeleiding, Gratis kennismakingsgesprek, Online opties, loopbaancoaching

Persoonlijke info

Foto
Voorstellen
Ik ben Karin van ’t Hoff en ik ben 58 jaar. Het feit dat ik ongewenst kinderloos ben heeft ertoe geleid dat ik mezelf opnieuw uit heb moeten vinden. Tijdens ons vruchtbaarheidstraject ben ik dertien keer kunstmatig geïnsemineerd en dat was zwaar zowel fysiek als mentaal. Een volgende stap naar IVF was voor mij dan ook geen optie meer. Ik vond het hele traject koud en klinisch en ondanks het feit dat mijn man bij alle behandelingen aanwezig was en we samen probeerden er wat van te maken, heb ik me toch vaak heel alleen gevoeld. Ik had een enorme behoefte om hierover te kunnen praten echter ik vond daar niet echt draagvlak voor. De meeste mensen probeerden me hoop te geven en te stimuleren om door te gaan en dat was precies wat ik niet meer wilde en kon. Dat is ook de reden dat ik uiteindelijk bedacht dat dat anders zou moeten kunnen. Ik heb mijn leven weer op moeten pakken en dat is met vallen en opstaan gegaan! Ik weet dus hoe het voelt als je compleet in de put zit. Maar ook hoe het voelt om weer volledig in mijn kracht te staan en met veel plezier te doen waar ik echt blij van word! Ik heb uiteindelijk een loopbaancoach in de arm genomen en zo ontdekt wat ik ‘nog’ zou willen met mijn leven nu ik geen moeder zou worden. Dat was voor mij een helend traject en hierdoor heb ik een volgende stap op mijn levens/loopbaanpad kunnen zetten. Ik kwam er achter dat ik dat ook wel wilde. En nu ben ik zelf loopbaanadviseur en doe ik nu waar ik ‘moeiteloos briljant’ in ben. Dat gun ik jou ook! Mijn bedrijf Toff Loopbaanadvies & Coaching, waar ik sinds 2007 de trotse eigenaar van ben, is uiteindelijk de basis geworden van waaruit ik mensen help om een volgende stap op hun levens/loopbaanpad te zetten. Mijn bedrijf is mijn kindje, hierin kan ik alles terug laten komen wat ik als moeder graag had willen doen, en heb ik weer zin het leven gekregen. Mijn ervaring is dat de verbinding met ander vrouwen in dezelfde situatie helpend en helend werkt. Ik heb zelf diverse trainingen op dat gebied gevolgd. Vanuit deze ervaring heb ik zelf de tweedaagse training: “De nieuwe start als je ongewenst kinderloos bent” ontwikkeld. Meer informatie hierover is te vinden op mijn website. Neem vooral contact op voor een gesprek dan kijken we samen wat ik voor je kan betekenen! En mocht je individuele begeleiding willen dan kan dat ook!
Werkwijze, kenmerken en kwaliteiten als coach én mens
Mijn werkwijze is dat ik volledig afstem op jouw behoeftes en wensen. Dat doe ik op een liefdevolle en enthousiaste wijze door er met volledige aandacht voor je te zijn! Ik zorg ervoor dat er rust en ruimte in je hoofd kan ontstaan. De kern is steeds wie ben je en waar wil je naar toe. Dit zowel op persoonlijk als professioneel vlak, wat mij betreft zijn deze onlosmakelijk met elkaar verbonden. Daarvoor heb ik het nodig dat je mij meeneemt in jouw belevingswereld. Wie ben je? Waar wordt je blij van? Waar kan ik je voor wakker maken? Wat levert je energie op? Dit zijn een aantal mogelijke vragen die ik je stel en waar je zelf het antwoord op gaat vinden. Zo krijgen we helder wat jouw dromen en ambities zijn. Naast het stellen van vragen zet ik desgewenst oefeningen/opdrachten/testen in die passend zijn voor jou. Het is dus altijd maatwerk. Ik weet uit ervaring dat het lastig is als je droom om moeder te worden niet uitkomt, gelijk te praten over een nieuwe droom. Dat doen we dus niet. We staan ook stil bij dat dit niet uitkomt en kijken wat je nodig hebt om verder te komen. Daarna gaan we op zoek naar een nieuw doel waar je vrolijk van word. Als dat helder is gaan we aan de slag en maken samen een actieplan. We kijken naar wat je huidige situatie is en wat je nog te doen hebt om klaar te zijn voor het realiseren van je droom. Vervolgens ga je in samenspraak met, en onder begeleiding van mij, zélf aan de slag om je doelen te realiseren. Zo werk je stap voor stap aan een nieuw invulling van je leven en werk. Het resultaat hiervan is dat je met hernieuwde energie en vol vertrouwen een nieuwe stap op je levens/loopbaanpad kunt zetten! Wat mij kenmerkt als coach is dat ik inlevingsvermogen toon en rust en vertrouwen uitstaal. Naast een lach is er ook ruimte voor een traan. Ik luister met oprechte aandacht en stel reflecterende en zo nodig confronterende vragen. Ik werk intuitief en integreer mijn persoonlijke ervaringen met mijn professionele ervaringen. Ieder mens heeft zijn eigen verhaal en zijn eigen kleur. Door me open te stellen en mijn eigen kwetsbare kant én mijn kracht te laten zien, geef ik ruimte om je eigen verhaal te vertellen en te achterhalen wat je daadwerkelijk zou willen in je leven en in je werk. Ik loop mee, denk mee, faciliteer en adviseer wanneer nodig én hou de voortgang en het geplande tijdschema in de gaten. Echter jij bepaalt uiteindelijk zélf de voortgang en bent verantwoordelijk voor het slagen van jouw traject. Het is jouw traject en jouw leven. Ik loop een eindje met je mee om je vervolgens weer los te laten.
Reden om coach te worden
Ik ben als coach gaan werken omdat ik graag oprecht iets voor mensen wil betekenen. Iemand coachen is voor mij elke keer weer een geschenk en avontuur. Ik ga op in de verhalen die ik hoor en het feit dat ik een bijdrage mag leveren om het leven van iemand anders een zetje in de goede richting te geven. Door mee te denken en goede vragen te stellen. Ik krijg feedback dat dat op een ontspannen wijze met humor gebeurt. Er is altijd tijd voor een lach maar ook de traan ga ik niet uit de weg. Kortom iemand coachen is voor mij telkens weer een droom die uitkomt!
Eventuele eigen ervaring rondom ongewenst kinderloos zijn
Aanvankelijk hadden we bedacht om een kind te adopteren. Waarom nog meer kinderen op de wereld zetten als er al zoveel kinderen zijn die geen ouders (meer) hebben. De adoptieprocedure stond ons echter zo tegen dat we toch voorzichtig na zijn gaan denken over een eigen kind. Zo heeft de periode voordat we besloten het vruchtbaarheidstraject in te gaan uiteindelijk wel even geduurd. En toen we uiteindelijk begonnen met dit traject viel dat ons uiteindelijk fysiek en mentaal zwaar. Ons hele leven stond op z’n kop. Telkens weer die hoop en dan horen dat het toch niet gelukt was. Van buiten deed ik net of het allemaal wel meeviel. Na een behandeling ging ik gewoon weer aan het werk. Van binnen echter voelde ik me heel erg alleen. Ik hield mezelf dus voor de gek. Uiteindelijk lukte me dat niet meer en moest wat van ik van binnen voelde een uitweg naar buiten krijgen en zijn we gestopt met het traject. Omdat mijn wens om moeder worden niet in vervulling zou gaan moest ik op zoek naar een nieuw start in mijn leven en werk. Ik ben begonnen om over mijn gevoel te praten wat het hele traject met me gedaan had. Daarvoor heb ik professionele hulp gehad in de vorm van maatschappelijk werk en een tweedaagse training ongewenst kinderloos onvervuld verlangen. Nadat ik dit had opgepakt heb ik een loopbaantraject gevolgd. Hier trof ik twee zeer bevlogen loopbaanprofessionals en daar werd ik zo blij van dat ik ben gaan onderzoeken of dat ook iets voor mij zou zijn. En dat was zo! Op de werkplek die ik destijds had, kreeg ik de kans om dit verder te onderzoeken. Het uiteindelijke resultaat is dat ik nu als loopbaanadviseur en coach mijn bedrijf Toff Loopbaanadvies & Coaching met heel veel plezier vorm geef!
En verder...
Ik ben inmiddels bijna 32 jaar gelukkig getrouwd met Ad. Wij hebben ons leven samen een nieuwe invulling kunnen geven. Dat ging met vallen en opstaan. Echter we hebben elkaar elke keer weer opnieuw teruggevonden omdat we bereid waren en zijn om aan ons huwelijk te blijven ‘werken’. Dat heeft als resultaat gehad dat we veel bewuster in het leven staan en kunnen genieten van kleine dingen en van elkaar. Ad heeft mij gesimuleerd om mijn eigen bedrijf vorm te geven en te doen waar ik blij van word! Juist door mijn ongewenste kinderloosheid heb ik de kans gekregen om mezelf opnieuw uit te mogen vinden! Deze ervaring heeft er, uiteindelijk toe geleid dat ik met veel plezier mijn eigen leven en mijn bedrijf vorm heb kunnen geven. En dat plezier gun ik iedereen!