De coach stelt zich verder voor

mrt 19, 2021

Praktische info

Naam
Carola den Ouden
Plaats
Lekkerkerk
Land
Nederland
Telefoon
06-21386523
Aanbod
Individuele begeleiding, Online opties

Persoonlijke info

Foto
Voorstellen
Mijn naam is Carola den Ouden (1979) individuele coach en kinderwenscoach. In 2003 heb ik de opleiding tot maatschappelijk werker afgerond. Ik ben in die functie ook aan de slag gegaan. In mijn werk heb ik veel te maken gehad met mensen die tegenslag ervaren in hun leven. Het leven liep voor hen totaal anders dan ze ooit gehoopt hadden. Mijn cliënten worstelen met de vragen van het leven en ik verwonder mij over hun veerkracht. Het was en is nog steeds enorm leerzaam om te zien hoeveel mensen kunnen dragen, ook als alles tegen zit en zij overtuigd waren de kracht niet te hebben. Ik merk dat ik van betekenis kan zijn. Door oprecht te luisteren, mensen te zien zoals ze zijn en vragen te stellen over hun angsten en drijfveren. In mijn eigen leven heb ik net als ieder ander tegenslag en verdriet ervaren. Het grootste verdriet is om ongewenst kinderloos te zijn. We kregen deze boodschap 6 jaar geleden na een intensief ziekenhuistraject. Dit maakt dat ik naast een individuele coach ook kinderwenscoach ben.
Werkwijze, kenmerken en kwaliteiten als coach én mens
Als mens en coach ben ik iemand die graag met je stilstaat. Mensen omschrijven mij als een rustige, nuchtere en warme persoonlijkheid. Iemand die humor gebruikt om te relativeren. Iemand zonder (voor)oordelen. Iemand die luistert en vraagt.
Reden om coach te worden
Tijdens mijn werk heb ik gemerkt dat ik van betekenis kan zijn voor een ander. Mijn coachees geven aan dat ik een prettige sfeer creëer, eerlijke vragen stel, goed kan luisteren en spiegelen. Coachen ervaar als een bijna als een ‘vanzelfsprekend iets’, waarbij ik helemaal mezelf kan zijn. Coaching doe ik met veel plezier.
Eventuele eigen ervaring rondom ongewenst kinderloos zijn
In de periode tussen 2012 en 2015 hebben we het traject van IUI, IVF en ICSI doorlopen in een Nederlandse ziekenhuis zonder het gewenste resultaat. Toen we in Nederland uitbehandeld waren, hebben we aanvullend we 1 ICSI behandeling in Gent gehad. We zijn er niet zwanger van geraakt maar zijn wel meer te weten gekomen over de reden dat we niet zwanger worden.
En verder...