De coach stelt zich verder voor

mrt 19, 2021

Praktische info

Naam
Eva ten Thije
Plaats
Amersfoort
Land
Nederland
Telefoon
Aanbod
ACT, Persoonsgerichte benadering, Individuele begeleiding, Gratis kennismakingsgesprek, Online opties, NLP

Persoonlijke info

Foto
Voorstellen
Mijn naam is Eva, getrouwd en ongewenst kinderloos. Ik vind veel verschillende dingen leuk, de meeste tijd gaat tegenwoordig naar: • Wandelen en spelen met onze hond Cookie • Vrij fanatiek volleyballen (trainingen, wedstrijden en nazitten in de kantine) • Homeopathie studeren • Koken, bakken en films kijken (vaak iets lekkers voor tijdens de film) Ik ben geboren en getogen in Enschede en woon sinds 2012 in Amersfoort. In Amersfoort woon ik eigenlijk mijn hele volwassen leven (na het studeren) en hier heb ik dan ook grote levenslessen geleerd tijdens het proberen zwanger te worden en het verwerken van het verdriet dat dit niet gelukt is.
Werkwijze, kenmerken en kwaliteiten als coach én mens
Ik ben iemand die heel praktisch is aangelegd. Ondanks het halen van VWO+HBO en het kennen van vele methodes en theorieën, leer ik het beste als ik dingen DOE. Als coach zal ik je dan ook altijd stimuleren om actie te ondernemen en te gaan ontdekken wat jij nodig hebt en wat voor jou werkt. Je zal dan ook regelmatig “huiswerk” meekrijgen, van dingen die je mag ontdekken. Het meeste huiswerk komt vanuit de ACT of NLP, waar ik die praktisch draai aan geef. Daarnaast werk ik altijd doelgericht. In onze gesprekken of in mijn programma’s werk ik altijd met jouw hulpvraag of behoefte. Waar loop je tegenaan en wat wil je veranderen?
Reden om coach te worden
Toen ik in mijn traject zat heb ik me echt vaak alleen, onbegrepen en afwijkend gevoeld. Voor mijn gevoel hoorde ik er niet meer bij. Dit zorgde voor een extra zware tijd tijdens ons traject. En dat gevoel bleef nadat we gestopt waren met de behandelingen. Ik besef me dat ik andere vrouwen kan helpen die (nu nog) een onvervulde kinderwens hebben. Door mijn verhaal te delen, een luisterend oor te bieden en mijn kennis en ervaringen te delen, help ik deze vrouwen. Ik hoop dat daarmee andere vrouwen zich gehoord en begrepen voelen en beseffen dat veel meer vrouwen dit meemaken en dat ze absoluut niet raar zijn!
Eventuele eigen ervaring rondom ongewenst kinderloos zijn
Wij zijn uiteindelijk 4 jaar bezig geweest met zwanger worden. Al vrij snel zijn we aan de slag gegaan met ICSI behandelingen in Duitsland, uiteindelijk hebben we 4 ICSI rondes gehad in 3 jaar tijd. Helaas heb ik nooit een positieve zwangerschapstest gezien… En zoals je waarschijnlijk wel herkent, draait alles in je leven tijdens het traject om de behandeling waar je mee bezig bent. Echt op elk onderdeel houd je hiermee rekening. Echo’s die tijdens werktijd plaats vinden. Wanneer ga je op vakantie? Wat eet je wel of niet? Wat doe je met sporten? Hoe ga je om met je mentale gezondheid? Etc. etc. Ik vergelijk het altijd met een topsporter die toewerkt naar de Olympische spelen en van de ene op de andere dag worden de Olympische spelen afgelast. Van zoveel rekening houden met alles, val je in een zwart gat. En hierin maakt niets meer uit, omdat je niets meer hebt waar je naar toe werkt. En zo voelde ik me toen ik stopte met de behandelingen. Met behulp van coaches, psychologen, boeken en veel oefenen weet ik nu veel beter hoe ik voldoening uit mijn dag haal en waarom ik waardevol ben.
En verder...
Naast dat ik vrouwen 1-op-1 coach, heb ik ook een online programma ontwikkeld. Je krijgt dan al mijn kennis en ervaring, in behapbare stukjes incl. oefeningen waarmee je zelf aan de slag gaat. Dit doe je volledig thuis en in je eigen tijd. Ik begeleid je van een afstandje en geef je zo nu en dan een online steuntje in de rug!