De coach stelt zich verder voor

mrt 19, 2021

Praktische info

Naam
Sylvia Hendrickx
Plaats
Venlo
Land
Nederland
Telefoon
Aanbod
Individuele begeleiding, Begeleiding met partner, Gratis kennismakingsgesprek, Online opties, Werken met subpersonen en creatieve werkvormen (werken met het onbewuste)

Persoonlijke info

Foto
Voorstellen
Ik ben Sylvia en samen met mijn partner woon ik in Venlo. Op dit moment kan ik met volle overtuiging zeggen dat ik een heerlijk leven leid. We omarmen onze vrijheid en koesteren de waardevolle momenten die we delen met familie en vrienden. Reizen staat hoog op onze lijst van favoriete bezigheden. Daarnaast blijf ik actief en in balans d.m.v. zumba en pilates. Als een vorm van ontspanning laat ik mijn creativiteit de vrije loop met handletteren. Het is pas sinds de afgelopen jaren dat ik met oprechte vreugde kan zeggen dat ik echt van het leven geniet. Hoewel ik voorheen ook al van deze activiteiten hield, waren er momenten waarop diepe droefheid en angst een schaduw wierpen over mijn geluk. Uiteraard kent het leven nog altijd zijn verdrietige en ongemakkelijke momenten. Maar inmiddels heb ik geleerd deze momenten te accepteren en te omarmen als onderdeel van het grotere geheel.
Werkwijze, kenmerken en kwaliteiten als coach én mens
Vanuit de rol als coach voor studenten op mijn werk, werk ik veel met NLP. Na het afronden van mijn opleiding bij Alba academie ben ik gaan leren om meerdere methodieken in te zetten. Ik ervaar het werken met het onbewuste (creatieve werkvormen) als prettig. Dit ook omdat ik zelf creatief ben. Zo werk ik vaak met IKKES (subpersonen) en werk ik met beeldmaterialen. Ik ben iemand die snel verbindingen legt en vervolgens deze dan koppelt aan creatieve uitwerkingen of aan bepaalde methodes die effectief kunnen zijn bij een bepaald proces. Doordat ik zelf dit proces van ongewenste kinderloosheid heb doorlopen, kan ik goed aansluiten bij cliënten die nu in dit proces zitten. Dit is ontstaan door te kijken naar wat mijn zingeving is; mensen willen helpen. Daarnaast werk ik niet altijd vanuit de stoel, maar laat ik de ander vaak op vloerankers staan, om op deze manier tot het gevoel en de kern te komen.
Reden om coach te worden
Ik coach al jarenlang pabo-studenten op onze basisschool. Ik krijg hier ook energie van. Nadat we zelf te horen kregen dat we niet op een natuurlijke manier kinderen zouden krijgen en ervoor kozen om kinderloos te blijven, wilde ik zelf naar een ervaringsdeskundige om dit een plekje te geven. Echter kon ik toen in de buurt niemand vinden. Uiteindelijk heb ik het verdriet een plekje kunnen geven en ben ik gaan kijken naar wat ik verder in mijn leven wil. Wat was nu mijn doel? Omdat ik zelf de ervaringsdeskundige gemist had en ik als coach ervaring had, ben ik me gaan oriënteren op een opleiding. Ook vooral omdat ik de behoefte had om andere lotgenoten te helpen.
Eventuele eigen ervaring rondom ongewenst kinderloos zijn
Na een aantal jaren samen, kwam het onderwerp kinderen ter sprake. Samen hebben we gesprekken gehad over een eventuele kinderwens. Was deze wens er, of wilden we dit, omdat dit een maatschappelijke vanzelfsprekendheid is? Onze wens was er echt en we wilden er voor gaan. Na een jaar met teleurstellingen van niet zwanger worden, zijn we toch naar de huisarts geweest en heeft zij ons doorverwezen. Na diverse onderzoeken bleek dat we een zwaar medisch traject in zouden moeten gaan. De eerst volgende stap zou een operatie zijn met aanzienlijke risico's en een kleine kans van slagen. Ondanks dat we een afspraak voor de operatie gepland hadden staan, voelde het niet goed. Uiteindelijk hebben we samen de beslissing genomen om niet verder te gaan met het traject. Toen kwam een fase van rouw en acceptatie.
En verder...
Ik werk nu parttime als coach en parttime als leerkracht. Ik ervaar dit als een fijne combinatie. Ik kan vanuit mijn “innerlijke drive” lotgenoten verder helpen. Door mijn baan als leerkracht heb ik nog steeds een grote connectie met kinderen.