De coach stelt zich verder voor

mrt 19, 2021

Praktische info

Naam
Esther Cozijnsen
Plaats
Delft
Land
Nederland
Telefoon
06 24885513
Aanbod
Miskraambegeleiding, Traumaverwerking, Individuele begeleiding, Begeleiding met partner, Gratis kennismakingsgesprek, Begeleiding na zwangerschapsverlies

Persoonlijke info

Foto
Voorstellen
Ik ben sociaal psycholoog, professioneel coach en (ervarings)deskundige op het gebied van zwangerschapsverlies. Ik heb twee gezonde kinderen met een leeftijdsverschil van vijf jaar. In de tussenliggende jaren ben ik zwanger geweest van vier kindjes die er helaas veel te kort zijn geweest. In mijn praktijk EC Coaching Delft begeleid ik vrouwen en koppels die een kindje verloren hebben in de zwangerschap en/of die na verlies opnieuw zwanger zijn.
Werkwijze, kenmerken en kwaliteiten als coach én mens
Mijn opleidingen in psychologie en coaching geven mij een stevige basis van kennis en vaardigheden, waardoor ik weet wat ik doe en wie ik wel en niet kan helpen. Wat betreft begeleiding rond zwangerschapsverlies werk ik met de beproefde methode van Miskraambegeleiding Nederland. Mijn grootste kwaliteit is mijn oprechte belangstelling voor mensen, hun gedrag en hun beweegredenen. Daardoor ga ik open, eerlijk en zonder oordeel in gesprek en sluit ik makkelijk aan bij wat de ander nodig heeft.
Reden om coach te worden
Ik ben als coach gespecialiseerd in zwangerschapsverlies omdat ik zelf geen passende hulp kreeg aangeboden. Ik voelde me niet thuis bij een psycholoog, POH of medisch maatschappelijk werker. Mijn verliezen voelden als iets heel specifieks en ik wilde graag praten met iemand die daar specifieke kennis over had. Met mijn achtergrond in psychologie en coaching kon ik bijna niet anders dan dat ‘gat’ in de hulpverlening opvullen en ervoor zorgen dat andere ouders wél passende hulp vinden.
Eventuele eigen ervaring rondom ongewenst kinderloos zijn
Mijn eerste zwangerschap verliep voorspoedig en bracht ons een gezonde zoon. Toen we klaar waren voor een nieuwe zwangerschap, bleek een gezonde zwangerschap niet vanzelfsprekend. We maakten drie miskramen mee en verloren, na een verontrustende NIPT-uitslag, een zoon aan het Edwardsyndroom. In deze periode heb ik gevoeld hoe het is als een grote kinderwens niet in vervulling gaat. In mijn geval ging het om een onvervulde wens voor een tweede kindje, ook wel secundaire kinderloosheid genoemd. Mijn vertrouwen werd steeds minder en diep van binnen was ik me erop aan het voorbereiden dat deze wens nooit in vervulling zou gaan. Tijdens mijn zesde en laatste zwangerschap (met wederom een verontrustende NIPT) heb ik bij toeval in een coachopleiding ervaren dat specifieke oefeningen ontzettend veel rust kunnen geven rond het verlies en dat ze het vertrouwen en de verbinding met het kindje in een nieuwe zwangerschap enorm kunnen versterken. Hierdoor heb ik ondanks alle spanningen van de NIPT, toch een fijne laatste zwangerschap kunnen hebben en een gezonde dochter mogen krijgen. Ik vroeg me toen af waarom niemand mij ooit iets over dit soort begeleiding verteld had. Na de geboorte van onze dochter ben ik vrijwel direct gestart met een opleiding om me in dit onderwerp te specialiseren.
En verder...
Ik ben lifecoach, wat betekent dat mensen ook met heel andere levensvragen bij mij terecht kunnen. Bijvoorbeeld met vragen rond het (her)ontdekken van zichzelf, het leren kennen en aangeven van grenzen en het doorbreken van ongewenste patronen. Wat ook nog belangrijk is om te weten: ik geef heel regelmatig gratis webinars over rouw na zwangerschapsverlies. Wil je daar eens bij zijn? Meld je dan aan via deze link: https://www.eccoachingdelft.nl/webinars