De coach stelt zich verder voor

mrt 19, 2021

Praktische info

Naam
Chantal Rijk
Plaats
Goes
Land
Nederland
Telefoon
Aanbod
Empowerment, ACT, Miskraambegeleiding, Traumaverwerking, Persoonsgerichte benadering, Individuele begeleiding, Begeleiding met partner, Online opties, Kinderwenspsycholoog

Persoonlijke info

Foto
Voorstellen
Zes jaar geleden richtte ik Praktijk Rijk op en sindsdien help ik mensen aan de keukentafel bij mij thuis als kinderwenspsycholoog. Mijn hart ligt naast het geven van Relatietherapie en EMDR echt bij het begeleiden van stellen en koppels met vragen of verlies i.v.m. de kinderwens. Ik combineer mijn achtergrond als systeemtherapeut en psycholoog met diverse methodieken (DGT, CGT, MBT, EFT, Focusing, Positieve Psychologie, ACT en EMDR). Tevens ben ik ervaringsdeskundige omdat ik zelf ook ongewild kinderloos ben na een langdurig (ICSI) traject. Vaak wordt relatietherapie gecombineerd met mijn werk als kinderwenspsycholoog als ik stellen samen help.
Werkwijze, kenmerken en kwaliteiten als coach én mens
Ik weet hoe het voelt om in een kinderwenstraject te zitten en kan mijzelf daardoor extra goed inleven. Daarnaast hoor ik dat mensen zich bij mij op hun gemak voelen, ik kan goed luisteren en ga uit van de kracht van de mens. Want iedereen krijgt moeilijke periodes in zijn of haar leven. Ik wil mensen laagdrempelig helpen en de gesprekken vinden daarom bij mij aan de keukentafel plaats of online zodat jij in je eigen vertrouwde omgeving je verhaal kunt vertellen.
Reden om coach te worden
Begin 2018 kregen we het bericht dat onze kinderwens niet in vervulling zou gaan. Als geen ander begrijp ik daardoor de onzekerheid, angst en twijfels die de kop op kunnen steken bij een onvervulde kinderwens. Met mijn jarenlange ervaring als behandelaar in de GGZ voelde ik daarom de behoefte om hierin iets te kunnen betekenen voor anderen die hier ook mee worstelen. Want als er iets is dat ik uit ons kinderwenstraject heb geleerd dan is dat dat er een enorme nood is aan goede begeleiding van koppels met een kinderwens. Zowel inhoudelijke als psychosociale ondersteuning. En juist daarom ben ik mezelf gaan verdiepen in de materie om het totale plaatje te begrijpen. Want zelfs uit de moeilijkste periode in je leven kan iets moois voortvloeien. Wat mij onderscheid van anderen is dat ik naast mijn ervaring als behandelaar in de GGZ op het gebied van ongewenste kinderloosheid ook een ervaringsdeskundige ben.
Eventuele eigen ervaring rondom ongewenst kinderloos zijn
Helaas heb ik een man die onvruchtbaar is en daardoor belandden we al vrij snel in het UZ Gent voor een ICSI traject. Later bleek ook ik niet zwanger te kunnen worden om medische redenen. We zijn ongewild kinderloos maar ik haal veel kracht in het feit dat ik hier nu anderen in mag ondersteunen.
En verder...
Ik ben een dierenliefhebber en ga graag op reis. Als je nog meer wilt weten, volg mij dan gerust op instagram (@praktijk_rijk) of stel je vragen vie de mail: info@praktijk-rijk.nl