De coach stelt zich verder voor

mrt 19, 2021

Praktische info

Naam
Marie-Louise Magis
Plaats
Aarle-Rixtel
Land
Nederland
Telefoon
06 44051822
Aanbod
Individuele begeleiding, Begeleiding met partner, Online opties, Mindfulness, Persoonsgerichte benadering

Persoonlijke info

Foto
Voorstellen
Mijn naam is Marie-Louise Magis. Ik ben getrouwd en heb 2 kinderen mogen krijgen. In mijn vrije tijd lees ik graag, fiets en wandel veel, ben graag creatief bezig en speel dwarsfluit. Ik heb mijn hele leven in allerlei takken van de gezondheidszorg gewerkt en sinds 2011 heb ik mijn eigen praktijk. Hier leer ik mensen anders om te gaan met stress.
Werkwijze, kenmerken en kwaliteiten als coach én mens
Stilstaan bij dat wat er is…. Aandacht geven en dan kijken naar de mogelijkheden in plaats van blijven hangen in onmogelijkheden. Werken vanuit kwaliteiten en ondanks de ernst van mijn werk, gebruik ik ook vaak humor: het leven is al zo zwaar… Mijn aanpak is veelzijdig. Werken met beweging, rust, voeding, bewustwording en gedrag is erg belangrijk om op een andere manier te leren omgaan met stress. Ik werk veel met oefeningen die je direct thuis kunt toepassen. Voor mij is werken op afstand geen enkel probleem. Als gecertificeerd e-coach ben ik gewend om via email, gecombineerd met videobellen, te werken. Het voordeel hiervan is dat we 2x per week contact hebben op een moment dat jou en mij het beste uitkomt. Zonder reistijd, gewoon met je benen op tafel. Als je dat tenminste wil. Kom je liever naar mijn praktijk dan ben je ook daar van harte welkom!
Reden om coach te worden
Als hulpverlener werd van mij verwacht dat ik voor veel ‘problemen’ een oplossing had. Dat brak me op. Als coach werk ik veel meer vanuit de cliënt, wat is de vraag en wat kan de cliënt al zelf. Wat past bij deze persoon? Als iemand zelf tot inzichten komt is ‘de oplossing’ veel efficiënter. Geen instant oplossing, maar werk op maat!
Eventuele eigen ervaring rondom ongewenst kinderloos zijn
Mijn vriendinnen ’namen’ een kind… en dat wilden wij ook. Helaas bleken wij, alle twee, verminderd vruchtbaar en gingen we de medische molen in. Hulp om zwanger te worden was 35 jaar geleden niet gebruikelijk en er over praten al helemaal niet. Mijn/ons verdriet mocht en kon er niet zijn. En uiteindelijk hebben we 2 prachtige kinderen, met een gouden randje, mogen krijgen. We zijn onze gynaecoloog erg dankbaar dat hij, buiten het ziekenhuis om, durfde te gaan werken met fertiliteitstrajecten. Een paar jaar geleden deed ik een opleiding voor Verlies begeleiding en daar viel pas het kwartje. Ja, ik had hier wel ervaring mee, ja, ik (her-)ken het verdriet en het rouwen. En belangrijk voor mijn acceptatie: nee, ik speel niet vals als ik mensen begeleid met een (nog) niet vervulde kinderwens…
En verder...
Eigenlijk geen idee…. je mag alles van mij weten. Wat vind jij belangrijk om van mij te weten voordat je een traject met mij aangaat?