De hoop voorbij

sep 3, 2020

‘De hoop voorbij’ is een boek met ervaringsverhalen over ongewenste kinderloosheid. Op openhartige en aangrijpende wijze vertellen 27 mensen/stellen hun eigen verhaal. Over hun diepgewortelde kinderwens, hun pogingen om deze wens uit te laten komen en over het moment dat ze hoorden, of moesten beslissen, dat er nooit een kindje zou komen. Maar ook over de periode daarna, als ze de hoop voorbij zijn. Want hoe ga je om met deze pijn, dit verdriet? Hoe verwerk je zo’n groot gemis van iemand die er eigenlijk nooit is geweest? Hoe ga je om met kinderen in je omgeving?

Als je grootste droom nooit uit gaat komen, moet je op zoek naar een nieuwe droom, nieuwe zingeving. Sommige van de schrijvers hebben deze zingeving al gevonden, anderen zijn nog zoekende. Ieder mens is tenslotte uniek, iedere situatie is uniek.

‘De hoop voorbij’ biedt steun en herkenning voor mensen die ook ongewenst kinderloos zijn. En tevens biedt het inzicht voor hen die dat niet zijn. Want hoe is het nou écht om ongewenst kinderloos te zijn?

De schrijvers aan het woord