Gastenboek

Graag lezen we jouw ervaringen met ‘Op zoek…’ en ‘De hoop voorbij’.

Heeft het je steun en/of troost gegeven? Heb je jezelf erin herkend? Heeft het je geholpen bij jouw eigen zoektocht? Of wil je iets anders met ons delen? Vul dan ons gastenboek in. We lezen het graag!

Schrijf een nieuw bericht voor het Gastenboek

 
 
 
 
 
 
 

Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Het kan zijn dat je bericht pas zichtbaar wordt in het gastenboek nadat we het beoordeeld hebben.
We behouden het recht voor berichten te wijzigen, te verwijderen of niet te publiceren.
19 berichten.
Lucie Putzeijs Lucie Putzeijs uit Ekenbekedreef 20 A 9880 Aalter(B) België heeft geschreven op 16 april 2021 om 14:37
Dag Carla,Hartelijk dank voor het mij toestuurde boek 'de hoop voorbij' met veel zorg opgemaakt. Hopend toch nog een gelegenheid.
Beheerdersantwoord van: carla
Dank je! Ik hoop dat je er veel aan gaat hebben!
Brenda Brenda uit Zwolle heeft geschreven op 24 november 2020 om 11:53
Hoi Carla, wat heb je een mooie boeken geschreven. De hoop voorbij is een mooie bundel geworden van ervaringsverhalen waar veel mensen steun aan zullen hebben. Het is fijn om te lezen dat je niet alleen bent en dat wat je voelt normaal is. Dit boek kan daar erg steunend in zijn. Het boek opzoek...., is een mooi praktisch boek geworden met informatie, gedichten en opdrachten waar je mee aan de slag kunt. Als je niet weet hoe je je leven een andere invulling moet geven nu je weet dat je ongewenst kinderloos blijft kan dit boek je daar goed bij helpen.Mooi gedaan. Liefs Brenda
Miranda Bens Miranda Bens heeft geschreven op 24 november 2020 om 07:44
Op zoek neemt je mee op jouw zoektocht naar een gelukkige toekomst die je eigenlijk anders had willen invullen. Wanneer je een onvervulde kinderwens hebt wordt je geconfronteerd met een ander toekomstbeeld dan je voor ogen had.De grote vraag komt dan: hoe vul ik mijn toekomst in zonder kinderen? Dit boek helpt met reflectievragen en concrete oefeningen om stap voor stap een nieuw plan voor jezelf te maken. Maar ook leert het hoe je steeds meer van kleine dingen in het leven kunt gaan genieten.Zeker een aanrader als je ondanks je onvervulde kinderwens weer van je leven wilt genieten. Ik geniet zelf ook alweer een aantal jaren volop, maar dit boek heeft me tóch nog weer nieuwe dingen laten zien.
Irene Otto Irene Otto heeft geschreven op 23 november 2020 om 15:46
Als je kinderwens onvervuld blijft moet je op zoek naar een andere invulling van je leven, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan.Met ‘Op zoek…’ heb je een mooi routeboek voor je zoektocht. Het is een heerlijk praktisch boek, met oefeningen, suggesties, vragen, handvatten en inspiratie om jouw eigen verhaal als het ware te herschrijven. In het boek is veel ruimte om de opdrachten uit te werken, en het is gedrukt op mooi glad papier, wat het fijn maakt om erin te schrijven. (En schrijf je liever niet in het boek dan kun je de opdrachten en vragen natuurlijk ook in een speciaal notitieboek uitwerken.)Het is geen simpele invuloefening maar zet je aan tot denken en anders kijken naar jezelf. Met dit boek maak je een persoonlijk en waardevol document en vind je stap voor stap de antwoorden die bij jou passen.
Sisera Sisera heeft geschreven op 19 november 2020 om 11:27
Weet sinds 9 dec 2013 dat we ongewenst kinderloos zullen blijven. Desondanks dat ik er goed mee kan omgaan heeft het boek Op zoek.... toch weer inzichten gegeven. Goed leesbaar boek, het was een eer om proeflezer te zijn.Hoop dat dit boek ook weer bij mag dragen dat de taboe sfeer minder wordt. Carla je bent een topper
Mieke M. Mieke M. heeft geschreven op 13 april 2020 om 18:03
Ikzelf ben 38, sinds oktober 2019 diagnose terminale pancreaskanker en een enorm vurige kinderwens. Waren al bezig aan een goedkeuring voor ICSI (partner gesteriliseerd) en nu door die ellendige kanker het loodzware verdict dat ik nooit kinderen zal hebben. Ik voel me vreselijk; al die gezinnen met kids zien, baby's, kinderen, zwangere vrouwen, … Ben eerlijk gezegd wat bang om aan het boek te beginnen, bang dat het te confronterend gaat zijn, of geeft het net wat meer rust en advies?
Petronella Petronella heeft geschreven op 21 maart 2018 om 10:04
Mijn verhaal is iets anders, in die zin dat ik heel lang getwijfeld heb over een kinderwens en voor mezelf moest erkennen dat die onvoldoende groot is om er werk van te maken. Gek genoeg kwam er toen ook rouw en angst want het bleek een eenzaam pad. Ik kreeg moeite om tussen leeftijdgenoten met kleine kinderen te zijn. Uiteindelijk bleek het gevoel van leegte ook een zoektocht naar zingeving. Ik schrijf hierover op www.levenzonderkinderen.nl. Ik besef het: het uitgangspunt is anders, maar misschien kunnen de artikelen over zingeving en gevoeligheid ook hier lezers een hart onder de riem steken.
Olga Olga heeft geschreven op 6 oktober 2017 om 06:45
Anne, vanmiddag heb ik jullie boek gekregen en ik ben meteen jullie verhaal gaan lezen.... wat heb ik een respect voor jou en Stijn en wat heb je me tot tranen geroerd. Heb zelden dit gevoel gehad; dat ik wilde dat ik jullie kan helpen of de pijn enigszins verlichten. Maar ik vind het zo knap dat je open bent en zo positief en oprecht kunt genieten van je familie, vrienden en Tieske. Dus tsja.. wat vind ik ervan... onbeschrijfelijk, ontroerend, krachtig, moeilijk te bevatten en fantastisch geschreven. Ik wens jou en jullie alle goeds Anne, het is je gegund. Nu ga ik me storten op de andere verhalen...
Tinie Martineke Berndina Hemmes-Dijkstra Tinie Martineke Berndina Hemmes-Dijkstra heeft geschreven op 23 september 2017 om 16:28
Vandaag het boek binnen gekregen, wat is deze kaft mooi uitgevoerd, en de gedicht op de boekrnlegger is prettig weg te lezen
Rinske van beers Rinske van beers heeft geschreven op 23 september 2017 om 14:18
Carla, ik ben begonnen in "de hoop voorbij". Ik heb de eerste 2 verhalen gelezen en er kwam een enorme stroom tranen op gang. Bedankt voor dit mooie boek, waarvan ik zeker weet dat dit een positieve brijdrage gaat leveren aan mijn rouwproces. De herkenning en eindelijk het gevoel te hebben niet alleen te zijn doet enorm goed. Ook voor mensen met kinderen een leerzaam boek om inzicht te krijgen wat het met je doet als je het geluk van kinderen krijgen nooit mee zult mogen maken
Sven Sven heeft geschreven op 20 september 2017 om 11:38
Het was een eer om aan dit project te mogen meewerken. Ondanks het feit dat de randomstandigheden altijd wat anders zijn, herken ik veel van onze eigen situatie in de verhalen van anderen, en dan vooral in de manier waarop mensen in de omgeving reageren. Ik heb ondervonden dat het moed vergt om zulks op papier te zetten, maar het vergt nog véél meer moed om 26 andere verhalen te bundelen, te redigeren en tot slot te laten uitgeven. Daarvoor alleen al, mijn uiterst respect voor Carla. Het creëren van een moment van verbondenheid door bij de boekpresentatie zoveel mogelijk van de auteurs te betrekken, was bijzonder en zal ik niet snel vergeten.
Chantal Paffen Chantal Paffen heeft geschreven op 17 september 2017 om 13:45
Gisteren de bijzondere boekpresentatie van De Hoop Voorbij bijgewoond. Het was fijn om Carla en de medeschrijfsrers (en 1 medeschrijver) te ontmoeten en te voelen dat we allemaal niet alleen staan in ons verdriet. Ik ben trots op iedereen die aan dit boek heeft meegewerkt want ik vind het erg belangrijk dat er meer openheid en begrip komt voor ongewenste kinderloosheid. Ook zal het lotgenoten helpen hetgeen ik ook zeer belangrijk vind. Velen van ons heeft het verder gebracht in ons verwerkingsproces, hoe mooi en waardevol is dit ! Bedankt Carla en alle anderen voor dit prachtige boek en een onvergetelijke dag. Liefs van Chantal
Margaret Margaret heeft geschreven op 16 september 2017 om 15:34
De boekpresentatie was geweldig. Zeer grote opkomst. Ontroerende momenten, mooie muziek. Carla geweldig. Trots op je Ook alle schrijvers bedankt voor jullie verhaal.
Hans van Egmond Hans van Egmond heeft geschreven op 16 september 2017 om 14:54
Wat n bijzondere middag. Ik was getuige van een samenzijn van mensen die veel leed hebben gekend, nog iedere keer de pijn voelen maar die tiidens de presentatie van het boek mij en andere aanwezigen daar in volledige openheid deelgenoot van maakten. Dank jullie allen en Carla in het bijzonder voor de uitnodiging.
Mirjam Mirjam heeft geschreven op 15 september 2017 om 19:02
Onvruchtbaarheid is een eenzaam proces waar we niet altijd zonder tranen over kunnen praten. Je gedachten op papier zetten geeft een tastbaarheid aan je gevoelens. Door de loop van de jaren heen had ik al aardig wat emoties en gedachten over ons kinderloos-proces op papier staan. Door aan dit project mee te werken, sluit ik voor mezelf een gedeelte van ons leven af en hoop ik jullie, als lezers mee te nemen in dat proces.
Yvonne Yvonne heeft geschreven op 15 september 2017 om 18:43
Ook ik vind het spannend en kijk uit de dag van morgen. Het boek lijkt me nog mooier qua uiterlijk dan verwacht en ik ben trots dat ik één van de lotgenoten ben die haar verhaal hier in heeft mogen plaatsen. Met dank aan Carla, de initatiefneemster, maar zeker ook aan alle lotgenoten, want wij samen hebben dit boek samengesteld.
Angelique Angelique heeft geschreven op 15 september 2017 om 18:16
Door mijn verhaal te schrijven voor De Hoop Voorbij kon ik het eindelijk een plek geven. Het was moeilijk en spannend maar ik ben dankbaar dat ik de kans heb gekregen. Ik hoop dat mijn verhaal herkenning en steun brengt.
Anne van Dijk Anne van Dijk heeft geschreven op 15 september 2017 om 18:00
Dankzij Carla komt dit boek uit. Zij had het lef wat bij mij tot nog toe ontbrak; het uitbrengen van een boek. Carla, ontzettend bedankt voor deze kans! Tot morgen, ik kijk er naar uit om "ons boek" in mijn handen te houden.
Inge Inge heeft geschreven op 15 september 2017 om 17:12
Ik kijk zo uit naar morgen, als het boek uitkomt! Ik ben zo benieuwd!