Op zoek…

sep 3, 2020

Als je kinderwens niet vervuld wordt, moet je op zoek naar een andere manier om je leven vorm te geven. De toekomst zoals je die voor je zag, gaat niet uitkomen. Je moet je leven een andere invulling geven en dat is een heel proces, een zoektocht. Een zoektocht naar manieren om, ondanks je gemis, een fijn en gelukkig leven te leiden.
Dit inspiratiewerkboek is er om jou te helpen bij deze zoektocht.

Dus ben jij op zoek naar…

  • acceptatie
  • zingeving
  • een manier om met al je gevoelens om te gaan
  • nieuwe dromen
  • genietmomenten
  • zin en betekenis
  • geluk
  • al het mooie in het leven

Kortom… Ben je op zoek naar wie je bent zónder een kind? Dan heb je nu het juiste boek in handen! Op zoek…’ biedt je handvatten en begeleidt jou op je eigen zoektocht. Want ook als jouw grootste droom niet uitkomt, heeft het leven zoveel te bieden en kan het leven zó mooi zijn! Laten we samen kijken hóe…

In dit inspiratiewerkboek vind je veel opdrachten en werkvormen die stap voor stap met jou kijken naar manieren om verder te komen in jouw proces. Dit alles in een mooi vormgegeven boek met, naast alle opdrachten, ook aanvullende en inspirerende teksten, gedichten en quotes.

Aan dit boek hebben zes gespecialiseerde coaches/therapeuten meegewerkt die ieder een of twee onderwerpen hebben uitgewerkt. Dit zorgt voor nóg meer diepgang en diversiteit.

Laat ons jou jezelf helpen om met meer kracht en vreugde in het leven te staan. Je persoonlijke zoektocht begint hier…

Op zoek… naar manieren om zelf de regie in handen te nemen en je invloed op je eigen leven te vergroten.

De coaches die meewerken aan dit inspiratiewerkboek

Praktijk Hanneke van Wilgenburg – Almere

Ik ben Hanneke van Wilgenburg, innerlijke kind therapeut, coach en ervaringsdeskundige.
Sinds twaalf jaar heb ik een praktijk aan huis voor verliesverwerking, bewustwording & groei met specialisatie begeleiding bij een onvervulde kinderwens.
Stilstaan bij jouw verlies, rouwen om wat je zo innig gewenst had en zo enorm mist, is een belangrijk onderdeel van mijn begeleiding. Tijdens dit (rouw)proces zal ik naast je lopen en jou begeleiden, net zo lang als nodig is. Wanneer het verlies draaglijk is geworden zal er ruimte komen om voorbij het verdriet en gemis te kijken naar nieuwe zin en betekenis in het leven. Je pakt de regie weer terug, hervindt je eigen kracht, kwaliteiten en levensvreugde en gaat langzaam weer volop genieten van het leven. Om jou bij dit proces te begeleiden maak ik o.a. gebruik van gesprekken, emotie – en lichaamswerk, visualisaties, ontspanningsoefeningen, intuïtief tekenen en rituelen.
Je bent van harte welkom in mijn praktijk!

 

Natuurlijk in Verbinding – Schaijk

De natuur bevat een onmetelijke wijsheid en als wij ons met haar verbinden, wijst ze ons via haar boodschappen liefdevol de weg. Ik begeleid en inspireer vrouwen met een definitief onvervulde kinderwens door inzet van 6 natuurlijke levensprincipes naar een gelukkig en zinvol leven.
Als ervaringsdeskundige weet ik hoe het voelt als je kinderwens definitief niet in vervulling gaat. Het hele traject van onzekerheid wat eraan vooraf ging was een van de zwaarste periodes van mijn leven. Uiteindelijk heeft dit me gevormd tot wie ik nu ben en heb ik geleerd hoe ik uit een depressie kon komen en nieuwe zingeving aan mijn leven kon geven. Zelfs weer gelukkig te zijn.
Ik heb veel didactische- en coaching ervaring, waardoor ik als geen ander mensen mee weet te nemen op hun persoonlijke ontwikkelingsreis en te motiveren het beste uit zichzelf te halen. Sinds 2018 ben ik gediplomeerd transformationeel coach en van het begin af aan heb ik de natuur betrokken in mijn coaching. Daarnaast vul ik waar nodig aan met Reiki, Chakra & Aura Healing en andere holistische methoden.

Kinderwens begeleiding – Zwolle

Mijn naam is Brenda ten Have – Straatman en ik werk als kinderwenscoach, kinderwens consulent en miskraam coach. Sinds januari 2015 heb ik mijn praktijk in Zwolle waarin ik mensen met een (nog onvervulde) kinderwens begeleid tijdens deze onzekere periode in hun leven. Ik begeleid en steun ze om zo goed mogelijk met hun huidige situatie om te gaan. Je kunt bij mij terecht voor individuele gesprekken, coaching tijdens een wandeling, ondersteuning binnen de relatie en workshops.
De reden dat ik coach ben geworden is omdat kinderen krijgen voor ons niet vanzelf sprekend is. Toen ik worstelde met onze (nog) onvervulde kinderwens ben ik opzoek gegaan naar psychosociale hulp. Ik kon echter niemand vinden die mij begreep en kon helpen. Dit frustreerde mij waardoor ik besloten heb om een eigen praktijk te beginnen.
Als opgeleid maatschappelijk werker was het een kleine stap naar mijn praktijk. Om me te specialiseren heb ik de opleiding tot kinderwens consulent en een tweedaagse cursus ‘rouw bij een onvervulde kinderwens’ gevolgd.

Praktijk Janna – Ede

Ik help vrouwen van wie hun zwangerschap is misgelopen en/of met een [nog] onvervulde kinderwens om die ervaring te helen. Het zal je niet verbazen dat ik daar zelf ervaring mee heb: mijn wens voor een tweede is na twee miskramen onvervuld gebleven en nu is het mijn missie om jou te laten voelen dat je er niet alleen voor staat.
Mijn persoonlijke begeleiding geef ik voornamelijk online, via coachingstrajecten op maat en online programma’s. Speciaal daarvoor heb ik het online programma ‘Rust rond je misgelopen zwangerschap’ ontwikkeld, als eerste in Nederland. Hiermee begeleid ik vrouwen uit heel Nederland en België, dus waar je woont maakt niet uit. Zelfs al je in het buitenland woont kan ik je begeleiden.
Daarnaast geef ik regelmatig workshops rondom verschillende thema’s, waaronder de workshop ‘Geef je ongekende kindjes plaats’. Daarin eren we onze ongekende kindjes in een mooi ritueel en maken we het onzichtbare zichtbaar met voor ieder ongekend kindje een witte ballon.
Benieuwd naar mijn andere workshops? Op de website lees je meer.

Praktijk de Diamant – Vlijmen (NB)

Als lichaamsgericht psychotherapeut en relatietherapeut ondersteun ik vrouwen, mannen en stellen bij alles wat ze tegenkomen vóór, tijdens en na fertiliteitstrajecten. Maar ook bij de verwerking van miskramen, ongewenste kinderloosheid of bij het maken van keuzes rondom adoptie, draagmoederschap, sperma- of eiceldonatie.
Wat bied ik?
Rust in je hoofd, vertrouwen in jezelf, je lichaam en relaties, zodat je beter kunt omgaan met emoties, rouw en verlies. Geen verhaal of situatie is hetzelfde. Dus ik stem af op wat jij nodig hebt. Zo kun je bij mij terecht voor (online) individuele, relationele begeleiding, wandelingen, EMDR, webinars en workshops.
N.B. Heb je een aanvullende verzekering? Dan krijg je (mogelijk) een deel van mijn kosten vergoed.

In mijn boek ‘Onvervulde kinderwens – verborgen lichamelijke impact’ heb ik als ongewenst kinderloze vrouw en therapeut mijn eigen verhaal en kennis gebundeld. Je krijgt meer dan 100 tips om ontspanning in je lichaam te voelen plus een link naar 22 instructievideo’s.

So Much More – Gent

Ik ben Isabelle en ik woon samen met mijn man Bart in Gent (België). Ik ben ongewild kinderloos en vooral ook ‘So Much More’. So Much More, dat is voor mij de kern van waar ik voor ga en waar ik voor sta, zowel in mijn persoonlijk als in mijn professioneel leven.
Ik geloof dat ook jíj So Much More bent. Jij ‘bent’ namelijk niet je ongewilde kinderloosheid. Er valt nog zoveel meer te ontdekken in jezelf en in jouw leven. Daar geloof ik oprecht in en daar help ik je graag bij.
In de coachingstrajecten die ik doorloop met mijn klanten gaan we samen op zoek naar hun So Much More-verhaal. Met als resultaat dat ze meer perspectief, meer zingeving en meer (zelf)vertrouwen ervaren. Ze voelen zich gelukkig(er) en stralen weer.
Naast mijn eigen persoonlijke ervaring als ongewild kinderloze vrouw zet ik hierbij ook mijn ervaring in als coach, kinderwensconsulent, verliescoach en doorbraakcoach.