Over Carla

“Mijn hele leven wist ik één ding zeker: ik wilde mama worden. Verdeeld over 18 jaar, ben ik dan ook 15 jaar ‘bezig’ geweest om deze droom, deze oerwens uit te laten komen. Twee keer mocht ik kort proeven aan het idee… Maar beide keren liep het uit op een zeer pijnlijke miskraam.

Sinds begin 2016 weet ik dat ik ongewenst kinderloos zal blijven. Ik viel toen in een heel diep gat en niet wist hoe ik verder moest. Na veel vallen en opstaan én na hard werken, kan ik nu zeggen dat het goed met me gaat! Het gemis is er nog steeds, en zal ook altijd blijven, maar het heeft een plek en neemt me niet meer over. Ik geniet dan ook met volle teugen van het leven.

Als ervaringsdeskundige zet ik me al jaren met liefde in voor andere mensen wiens kinderwens ook onvervuld is gebleven. Dit omdat ik iedereen een fijn en vervuld leven gun! Want dit kan écht, ook als je ongewenst kinderloos bent. Er is namelijk nog zoveel moois in het leven.”

©Wonderfull Moments

Als ervaringsdeskundige zet ik me al jaren met liefde in voor andere mensen wiens kinderwens ook onvervuld is gebleven. Dit omdat ik iedereen een fijn en vervuld leven gun! Want dit kan écht, ook als je ongewenst kinderloos bent. Er is namelijk nog zoveel moois in het leven.”

Dromen over mooie

dingen schept ruimte

in je geest.

Geniet ervan!

“Ik heb altijd veel geschreven: gedichten, blogs, dagboeken en soms verhalen. Na mijn laatste miskraam ontstond op een gegeven moment het idee om een boek te gaan schrijven over ongewenste kinderloosheid. Ik wilde mijn verhaal vertellen, maar ik wilde ook de verhalen van anderen een platform geven. Hierdoor ontstond het idee van een boek met ervaringsverhalen en dit heeft geresulteerd in het prachtige boek ‘De hoop voorbij‘. In dit boek vertellen 27 mensen hun eigen verhaal over hun onvervulde kinderwens. Ik ben erg dankbaar dat ik dit heb kunnen/mogen doen en dat de schrijvers mij het vertrouwen hebben gegeven om met hun verhaal aan de slag te gaan! Dank lieve mensen!

In ‘De hoop voorbij’ vertel ik ook mijn eigen verhaal en hierin kun je lezen hoe ik die 18 jaar beleefd heb, maar ook hoe het me gelukt is om het een plek te geven en wat voor rol mijn kinderloosheid heeft in mijn leven. Naast het boek, ontstond ook de Facebookpagina van ‘De hoop voorbij’ waar veel informatie, artikelen, gedichten, blogs en andere zaken gedeeld worden over ongewenste kinderloosheid. Maar ik wilde méér…”

© Susanne Eskens

“Ik wilde mensen ook helpen bij hun eigen zoektocht, helpen om net als ik, weer gelukkig te zijn en, ondanks het gemis, (weer) te kunnen genieten van het leven. Uit deze gedachte is ‘Op zoek…’ ontstaan. Een prachtig vormgegeven inspiratiewerkboek waar ik énorm trots op ben en waarvan ik hoop dat het anderen ook écht kan helpen bij hun proces.

Tot mijn grote vreugde waren er zes gespecialiseerde coaches die ook hun expertise wilden delen en mee wilde werken om van ‘Op zoek…’ een mooi en waardevol boek te maken. Dank lieve dames!”