Reclame

aug 26, 2018 | Carla, Blogs

Om eerlijk te zijn kijk ik zelf eigenlijk nooit naar reclames, want de meeste programma’s die ik kijk neem ik op, zodat ik de reclames lekker door kan spoelen. Buiten het feit dat ik het zonde van mijn tijd vind om ze te kijken én het me teveel herrie is over het algemeen, zijn het ook vaak van die plaatjes waar ik of geen zin in heb, of die te belachelijk zijn voor woorden. Redenen genoeg dus om ze vooral niet te kijken!

Maar ook als je de reclames doorspoelt of het geluid uitzet, is er eentje die zelfs dán opvalt: de Clear Bleu reclame. Je kent hem vast wel: stel zit in een restaurant en hij gaat op z’n knieën met een doosje met een ovulatietest met de tekst ‘Zullen we het gaan proberen?’.
Superromantisch natuurlijk!

Maar het gooit me ook wel even 22 jaar terug in de tijd. De tijd waarin mijn ex-man en ik besloten er voor te gaan. Besloten dat ik zou stoppen met de pil omdat we dolgraag een kindje wilden. Wat was het allemaal romantisch in het begin. Een geheimpje van ons samen. Het verwachtingsvolle vrijen waarbij je elke keer de hoop had dat het zou lukken.

Totdat het steeds maar niet lukte, ik elke keer weer ongesteld werd, vrijen een doel kreeg en er dus niks romantisch meer aan was.

Bij mij heeft het hele proces van ‘proberen’ en ziekenhuisbezoeken lang geduurd, héél lang. En elke maand als ik ongesteld werd, was er weer die teleurstelling.

Gelukkig is die periode nu voorbij. Want hoe moeilijk ik het ook vond om te stoppen, het gaf wel rust en duidelijkheid. En dat was en is toch wel heel erg prettig! Daarmee is mijn kinderwens niet ineens weg, nee, die zal mijn hele leven blijven. Maar het leven tussen hoop en wanhoop is wel weg, waardoor er weer ruimte is voor leven.

Maar om terug te komen op die reclame. Wat is het toch mooi als mensen bewust de stap nemen en bewust kiezen voor hun kinderwens. En wat hoop ik toch vanuit het diepste van mijn zijn dat het mensen ook lukt!
Want ongewenste kinderloosheid wens ik niemand toe.