Symbolen

jun 3, 2021 | Carla, Blogs

Zelf ben ik heel erg van de symbolen vooral als aandenken of herinnering. Zo krijgen belangrijke gebeurtenissen voor mij letterlijk een plek. Dit is voor mij belangrijk omdat de grote en kleine dingen in het leven niet weggestopt hoeven worden. Ze mogen zichtbaar mogen zijn. De dingen die ik heb meegemaakt, hebben mij namelijk ook gemaakt tot wie ik nu ben. De mooie dingen, maar ook de moeilijke en pijnlijke gebeurtenissen hebben mij gevormd.

Ik kies er over het algemeen bewust voor om me te focussen op de positieve kant van zaken. Zo denk ik met positieve gedachten terug op vorige relaties. Mijn leven nu wordt er namelijk niet leuker van als ik daarbij vooral terug denk aan de moeilijke en pijnlijke momenten, want ja, die waren er ook. Die relaties hebben me ten slotte ook veel gebracht en geleerd en daar ben ik dankbaar voor.
Dat ik nu de juiste man getroffen heb en heel happy met hem ben, is iets waar ik van geniet en enorm blij mee ben.

Ook mijn hele kinderwenstraject heeft me veel geleerd en gebracht. Het heeft me bijvoorbeeld laten zien dat ik een doorzetter ben en enorm sterk. Iets wat ik me anders waarschijnlijk niet eens gerealiseerd had. Sterker nog… anderen moesten me hierop wijzen. Het feit dat ik het zó lang (zo’n 14/15 jaar verdeeld over 18 jaar) heb volgehouden, is achteraf gezien echt bijna onvoorstelbaar. Sinds ik me besef hoe bijzonder dat is, voel ik die kracht die ik in me heb ook sterker. En dat voelt goed!

Zelfs aan mijn miskramen heb ik mooie herinneringen. Natuurlijk niet aan de miskramen zelf, want die waren hels en intens verdrietig. Maar wel aan mijn eigen kracht. Beide miskramen heb ik alleen doorstaan en ik ben dat verdriet te boven gekomen. Ook de steun die ik kreeg van de mensen om me heen (soms uit onverwachte hoek) heeft me zóveel goed gedaan.
Bovenal is het feit dat ik zwanger geweest ben, mijn ‘twee meiden’ onder mijn hart heb mogen dragen (ook al was het maar kort) én ik ze zelfs heb mogen laten registreren bij de burgerlijke stand iets waar ik enorm dankbaar voor ben.

Al deze en nog veel meer mooie en bijzondere gebeurtenissen hebben bij mij letterlijk een plek gekregen. Zo heb ik voor ‘mijn meiden’ op mijn linker onderarm een tattoo laten zetten van een vlinder met daarbij twee sterretjes. Aan mijn ketting hangen ook twee sterretjes. Alle kaarten en cadeautjes die ik in die tijd heb gekregen, heb ik bewaard in een mooi kistje. Deze staat voor mij symbool voor al die lieve mensen om mij heen die mij hebben gesteund. In onze slaapkamer hangt ook nog een tak, mijn ‘droomtak’. Hier hangen verschillende dingen aan die voor mij symbool staan voor mijn hele kinderwenstraject. Zoals bijvoorbeeld een armband vol met symbolen en mooie houten en zilveren vlinders.


Verder draag ik een ring die ik van mijn zus heb gekregen, nadat zij mij gevraagd had of ik officieel voogd wilde zijn van haar kinderen. Deze ring staat voor mij symbool voor de liefde die ik voel voor die fantastische tweeling van haar die zo’n verrijking van mijn leven is.  
Daarnaast heb ik in mijn werkkamer een klein vitrinekastje hangen met kleine voorwerpen die voor mij symbool staan voor allerlei speciale momenten. Veelal kleine cadeautjes die ik heb gekregen of voor mezelf heb gekocht.
Zo heb ik me dus heel bewust omringd met prachtige symbolen waar ik elk moment van de dag even naar kan kijken. Gewoon om me te herinneren aan die waardevolle momenten in het leven.

Het leven is namelijk zó mooi en het waard om te vieren. Dus kies ik voor symbolen om me heen die me helpen om me te focussen op al dat moois. En dat gun ik jou ook! 💚

Carla Beukers