Vakantie en kinderloos zijn

aug 19, 2021 | Carla, Blogs

Ben jij al op vakantie geweest? En hoe heb je het gehad?
Of mag je nog en ben je je er lekker op aan het verheugen? Wij zijn eind juni, begin juli al geweest en hebben het heerlijk gehad!
In hoeverre heeft kinderloos zijn eigenlijk effect op je vakantie?

Zelf heb ik jarenlang gewerkt in het basisonderwijs en was ik dus afhankelijk van de schoolvakanties. Dat betekende, naast de hoofdprijs betalen voor een accommodatie, ook dat je dus op vakantie gaat als alle mensen mét kinderen ook op vakantie gaan. In de periode dat ik nog actief bezig was met mijn kinderwens, vond ik dat nog wel eens lastig. Vooral door bolle buiken en kleine baby’tjes kon ik soms echt even van slag raken. Over het algemeen was dat alleen even bij de eerste ‘confrontatie’ en kon ik er daarna prima mee omgaan en kon ik zelfs genieten van die kleintjes om mee heen.

Als ik enigszins de keuze had, vond ik het overigens wel fijner als naast ons geen hele kleine kinderen waren. Niet vanwege de confrontatie, maar puur omdat ik dan ook geen zin had om in m’n vakantie heel vroeg wakker te worden van de kinderen van de buren.
In de categorie ‘niet de lusten, dan ook niet de lasten’ dus. 😉

Mocht je echt geen niet geconfronteerd willen worden met kinderen tijdens je vakantie, dan zijn er zelfs ook vakanties te boeken voor mensen zónder kinderen. Ik heb zelf nooit gebruik gemaakt van ‘adults only’ vakanties, dus ik weet niet hoe dat is. Wel kan ik me zo voorstellen dat het voor mensen die kinderloos zijn, prettig kan zijn. Zowel voor mensen die ongewenst kinderloos zijn, als voor mensen die bewust kinderloos zijn. Als ook voor mensen wiens kinderen al het huis uit zijn en die willen genieten van een vakantie zonder rennende kinderen om zich heen.

Sinds een paar jaar zit ik in de WIA en kunnen we dus ook buiten de schoolvakanties weg en hier maken we dan ook wel gebruik van. Niet om de kinderen te ontlopen, want daar heb ik geen problemen meer mee, vind ik vaak ook gewoon gezellig. Maar puur omdat het financieel natuurlijk een stuk aantrekkelijker is. Het prijsverschil is ten slotte enorm.

Wat je ook doet met je vakantie, het gaat er vooral om dat je een keuze maakt die bij jou past! Wil je juist in je vakantie kinderen om je heen, zoek dan een gezellige familiecamping op. Vind je het (nog) te lastig om ook in je vakantie geconfronteerd te worden met (kleine) kinderen, of wil je gewoon lekker rust… ga dan op zoek naar een plekje waar geen of minder kinderen komen.
Het gaat er ten slotte om dat jij een fijne vakantie hebt en kunt genieten!

Mocht je nog op vakantie gaan, dan wens ik je een heerlijke tijd toe!

Carla Beukers